GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βίκτωρ Μεντβεντσούκ: Αυτός είναι ο εκλεκτός του Πούτιν για τη θέση του Ζελένσκι

Ο ρωσικής καταγωγής Ουκρανός ολιγάρχης Βίκτορ Μεντβέντσουκ είναι σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ο άνθρωπος του Πούτιν στο Κίεβο. Και όπως όλα δεί...



Ο ρωσικής καταγωγής Ουκρανός ολιγάρχης Βίκτορ Μεντβέντσουκ είναι σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ο άνθρωπος του Πούτιν στο Κίεβο. Και όπως όλα δείχνουν θα διαδεχθεί τον Ζελένσκι στο τιμόνι της Ουκρανίας

Το Κίεβο όπως όλα δείχνουν θα πέσει στα χέρια των Ρώσων μέσα στις επόμενες ώρες.

Και ο φιλοδυτικός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα εκδιωχθεί κατά πάσα πιθανότητα με τη βία απο τις ρωσικές δυνάμεις.

Ένα απο τα πρωταρχικά σχέδια του Πούτιν σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης είναι να ορίσει στη γειτονική χώρα έναν φιλορώσο πρόεδρο που θα υπακούει στις εντολές του.


Nτάρια Μεντβέντσουκ, η βαφτιστήρα του Πούτιν

«Το όνομά της είναι Ντάρια και είναι μία νεαρή Ουκρανή με ντροπαλό χαμόγελο και μεγάλα καστανά μάτια.

Όταν γεννήθηκε το 2004, οι γονείς της ζήτησαν από τον φίλο τους Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, να τη βαφτίσει με την Ορθόδοξη παράδοση που μοιράζονται όλοι.

Ο πατέρας του κοριτσιού Βίκτορ Μεντβέντσουκ, ήταν φίλος του Πούτιν για δεκαετίες.

Κάνουν μαζί διακοπές στη Μαύρη Θάλασσα.

Κάνουν μπίζνες.

Και έχουν εμμονή με τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των χωρών τους και τις δυτικές δυνάμεις που θέλουν να τους διαταράξουν» γράφει το περιοδικό Τime.


Ο ρωσικής καταγωγής Ουκρανός ολιγάρχης Βίκτορ Μεντβέντσουκ φαίνεται να είναι η πιθανότερη επιλογή του Πούτιν για να αναλάβει τα ηνία της χώρας.
Ο Πούτιν έχει βαφτίσει την κόρη του και ο ίδιος στηρίζει τις φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.
Ως πρόεδρος του κόμματος «Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης - Για τη Ζωή» της Ουκρανίας, υπήρξε βασικός παράγοντας στα φιλορωσικά πολιτικά κινήματα.

Ο Ζελένσκι τον είχε θέσει σε κατ'οίκον περιορισμό

Είναι η ηγετική φωνή για τα ρωσικά συμφέροντα στην Ουκρανία -το πολιτικό κόμμα του είναι η μεγαλύτερη αντιπολιτευτική δύναμη στο κοινοβούλιο-και έχει εκατομμύρια υποστηρικτές.
Τον τελευταίο χρόνο, όμως δέχθηκε επίθεση.
Ο Ζελένσκι τον είχε θέσει σε κατ' οίκον περιορισμό, στα βόρεια του Κιέβου, ως ύποπτο για εσχάτη προδοσία, αφού αντιμετώπισε κατηγορίες για υποστήριξη αυτονομιστικών δυνάμεων.
Η ρωσική εισβολή είναι βέβαιο οτι θα αναστρέψει αυτή την κατάσταση.

«Πιστεύω ότι αν διάλεγε κάποιον ο Πούτιν, αυτός θα ήταν ο Μεντβέντσουκ» δήλωσε στο Newsweek ο Τζάρο Μπιλοτσέρκοβιτς, ειδικός για την Ουκρανία και τη Ρωσία στο Πανεπιστήμιο του Dayton. «Ακόμα κι αν δεν είναι η πρώτη επιλογή, θα μπορούσε να είναι ο νούμερο ένα πίσω από την πρώτη επιλογή» σχολίασε.

Οι αντιευρωπαϊκές και αντιδυτικές απόψεις του, τον καθιστούν ελκυστικό υποψήφιο για μια φιλορωσική κυβέρνηση που θα θέλει να περιορίσει την επιρροή του ΝΑΤΟ, λένε οι αναλυτές.
Επιπλέον, η Μόσχα θα λάβει σοβαρά υπόψη της τη βαθιά προσωπική σχέση που έχει με τον Πούτιν.
Πέρα από τις βαθιές διασυνδέσεις του με τη Ρωσία, ο Μεντβέντσουκ συμμετέχει σε πετρελαϊκά πρότζεκτ και έχει σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες, στοιχεία που θα του επέτρεπαν να συνδέσει περαιτέρω την οικονομία της Ουκρανίας με αυτή την Ρωσίας.

newsbomb