GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μπολσονάρου: Ζητά από Πούτιν να αγοράσει πυρηνικούς αντιδραστήρες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν που χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του εποικοδομητικές και ουσιαστικές Το ενδιαφέρον της χώρας...


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν που χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του εποικοδομητικές και ουσιαστικές

Το ενδιαφέρον της χώρας του για την αγορά ρωσικών μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων εξέφρασε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε σήμερα (16/2), κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα και της ιδιαίτερα θερμής υποδοχής του από τον ομόλογό του της Ρωσίας, ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες που κατασκευάζονται από τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο Πούτιν, ο Μπολσονάρου δεν ανέφερε ονομαστικά την Ουκρανία, αλλά είπε: «Προσευχόμαστε για την ειρήνη και σεβόμαστε όλους όσοι ενεργούν με αυτόν τον τρόπο».

Ο Μπολσονάρου αναχώρησε για Ρωσία, την Τετάρτη η συνάντηση με Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, από την πλευρά του, τονίζοντας ότι «η Rosatom εξάγει καύσιμο για τους πυρηνικούς σταθμούς της Βραζιλίας και ραδιοϊσότοπα για ιατρικούς σκοπούς», δήλωσε ότι «η εταιρεία μας (Rosatom) είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας στη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών σταθμών χαμηλής δυναμικότητας, τόσο σε χερσαίες όσο και σε πλωτές εκδοχές».

Ακόμη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν που χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, «εποικοδομητικές και ουσιαστικές», δέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο οι ημερομηνίες -όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση- θα συμφωνηθούν μέσω των διπλωματικών διαύλων.

πηγη