GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το τραπέζι μίλησε! Μακριά κι αγαπημένοι-Το μόνο που τους ενώνει είναι οι μπίζνες

Για να καταλάβουμε πόσο...αληθινή ήταν η σημερινή συνάντηση αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των 11 μηνών του περασμένου έτους ο όγ...

Για να καταλάβουμε πόσο...αληθινή ήταν η σημερινή συνάντηση αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των 11 μηνών του περασμένου έτους ο όγκος του εμπορίου μεταξύ της Ρωσίας και της Γαλλίας αυξήθηκε κατά πάνω από 70%

Οδιάλογος με τη Ρωσία είναι το κύριο μέσο για την επίτευξη της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ευρώπη, δήλωσε ο επισκέπτης πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο ανοιχτό μέρος της συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα. 

"Θέσαμε τις βάσεις για έναν πλήρη και ανοικτό διάλογο το 2019", δήλωσε ο Μακρόν.


Επίσης, υπενθύμισε τις συνομιλίες που είχε με τον Πούτιν στο Fort de Bregancon και στην Αγία Πετρούπολη.

"Πιστεύω ότι ένας τέτοιος διάλογος είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

Αυτός ο διάλογος είναι απαραίτητος: είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ευρώπη".

Ο Γάλλος ηγέτης επεσήμανε την κρίσιμη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση στην Ευρώπη και τόνισε ότι όλα τα μέρη πρέπει να είναι υπεύθυνα για τη συμπεριφορά τους.



Ο Μακρόν τόνισε ότι η συνάντηση με τον Πούτιν πραγματοποιείται την ημέρα της 30ής επετείου της συνθήκης του 1992 για τις διμερείς σχέσεις.

Είπε ότι στο πλαίσιο αυτό, το Παρίσι εναποθέτει μεγάλες ελπίδες στους διμερείς πολιτιστικούς και επιστημονικούς δεσμούς.

"Ελπίζουμε να προχωρήσουμε με τον διάλογο του Τριανόν και να ενισχύσουμε την αλληλεπίδραση σε οικονομικά θέματα", πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του ευχαρίστησε επίσης τον Γάλλο ομόλογό του για το γεγονός ότι η Γαλλία συμμετέχει πάντα με τον πιο ενεργό τρόπο στη διαδικασία επεξεργασίας λύσεων αρχών σε θέματα ασφάλειας.

Η τρέχουσα κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη αποτελεί θέμα κοινής ανησυχίας της Μόσχας και του Παρισιού, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Θα ήθελα να το τονίσω και πάλι. Μοιραζόμαστε την ανησυχία για το τι συμβαίνει στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη", δήλωσε κατά τις συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του.

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το γεγονός ότι η Γαλλία συμμετέχει πάντοτε με τον πιο ενεργό τρόπο στη διαδικασία επεξεργασίας λύσεων αρχών στον τομέα αυτό", είπε ο Πούτιν στον Μακρόν.

"Αυτή η κατάσταση των πραγμάτων ισχύει από την αρχή των σύγχρονων σχέσεών μας και είναι συμβολικό το γεγονός ότι συναντιόμαστε σήμερα, διότι αυτή είναι η ημέρα κατά την οποία υπογράφηκε το βασικό έγγραφο - η Συνθήκη για τις ειδικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας - πριν από τριάντα χρόνια".

"Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια η Γαλλία συμμετέχει ενεργά στην επίλυση θεμελιωδών θεμάτων της ευρωπαϊκής ασφάλειας", τόνισε ο Πούτιν.

"Αυτό έγινε από τους προκατόχους σας σχετικά με την κρίση που ξέσπασε μετά την επίθεση της Γεωργίας στη Νότια Οσετία, σχετικά με τις εργασίες για τις συμφωνίες του Μινσκ και τη διοργάνωση του σχήματος της Νορμανδίας".

"Βλέπω πόση προσπάθεια καταβάλλουν η σημερινή γαλλική κυβέρνηση και ο Γάλλος πρόεδρος για την επίλυση της κρίσης που συνδέεται με θέματα που αφορούν την εξασφάλιση ίσης ασφάλειας στην Ευρώπη για μια μακρά προοπτική και για την αντιμετώπιση θεμάτων που συνδέονται με τη διευθέτηση της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία", είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι τα θέματα αυτά συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον Μακρόν. "Γνωρίζω ότι έχετε τη δική σας άποψη για την κατάσταση και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να σας δω προσωπικά για να συζητήσουμε αυτά τα πράγματα", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Για να καταλάβουμε πόσο...αληθινή ήταν η σημερινή συνάντηση αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των 11 μηνών του περασμένου έτους ο όγκος του εμπορίου μεταξύ της Ρωσίας και της Γαλλίας αυξήθηκε κατά πάνω από 70%! 

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, "οι συνάδελφοί μας εργάζονται με αρκετή αυτοπεποίθηση στον πολιτικό τομέα μέσω των υπουργείων Εξωτερικών".

Πρόσθεσε ότι αρκετά πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας και των υπουργών Εξωτερικών.

"Οι σχέσεις στον ανθρωπιστικό τομέα επίσης αναπτύσσονται, έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις που σχετίζονται με την περιφερειακή συνεργασία, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 150 εκδηλώσεις", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Κατά τη γνώμη του, όλα αυτά τα γεγονότα "δημιουργούν μια καλή ατμόσφαιρα προκειμένου να βελτιωθούν οι γενικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών".


πηγη