GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τελεσίγραφο Μόσχας σε Β.Ζελένσκι: Έχεις διορία μέχρι τις 16:00

Ο B.Ζελένσκι αποζητεί την σύγκρουση - Αρνείται τις συζητήσεις Διορία μέχρι τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος δίνει η Ρωσία στην Ουκρανία πρ...


Ο B.Ζελένσκι αποζητεί την σύγκρουση - Αρνείται τις συζητήσεις

Διορία μέχρι τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος δίνει η Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να απαντήσει στην πρόταση για συνομιλίες στο Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti οι εκπρόσωποι της Ρωσίας θα περιμένουν την απάντηση της Ουκρανίας στην πρόσκληση για συνάντηση στο Γκόμελ μέχρι τις 16:00, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

«Μας ζήτησαν να παραδοθούμε απαντά» το Κίεβο. Νωρίτερα, ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε πει «όχι» στον διπλωματικό ελιγμό της Μόσχας, διαμηνύοντας πως επιμένει σε πραγματικές διαπραγματεύσεις χωρίς τελεσίγραφα, καθώς και ότι δεν θα προσέλθει σε διάλογο σε χώρα από όπου διενεργήθηκαν επιθέσεις κατά της χώρας του.

«Η ευθύνη για το αιματοκύλισμα θα είναι στο Κίεβο»

«Προτείνουμε ήρεμα το εξής: Είναι μεσημέρι τώρα. Μέχρι τις 15:00 συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και περιμένουμε την απάντηση της ουκρανικής πλευράς ως επιβεβαίωση της δικής της απόφασης να φύγουν για διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ. Μόλις λάβουμε αυτήν την επιβεβαίωση, θα μεταφερθούμε αμέσως εκεί και θα συναντήσουμε τους συναδέλφους μας στις διαπραγματεύσεις.

Είμαστε υπέρ της ειρήνης. Σε περίπτωση άρνησης διαπραγμάτευσης, όλη η ευθύνη για το αιματοκύλισμα θα είναι στην ουκρανική πλευρά. Αλλά είμαστε εδώ μέχρι τις 15:00 περιμένοντας την απάντηση του την ουκρανική πλευρά», είπε.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση ενός εκ των δημοσιογράφων, πρόσθεσε ότι «μιλάμε για τοπική ώρα - ώρα Λευκορωσίας έως τις 15:00».


πηγη