GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στις φλόγες πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας - Πληροφορίες για 11 αγνοούμενους στην πρώτη καταμέτρηση

«Μας ξύπνησαν και είδαμε την πυρκαγιά, ξεκίνησε από το γκαράζ» αναφέρει επιβάτης Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για 11 αγνοούμενους από τ...

«Μας ξύπνησαν και είδαμε την πυρκαγιά, ξεκίνησε από το γκαράζ» αναφέρει επιβάτης

Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για 11 αγνοούμενους από τη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα σήμερα τα ξημερώματα. 

Η πληροφορία για τους 11 αγνοούμενους φέρεται να προέκυψε από την πρώτη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πάνω στις σωστικές λέμβους. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 

Η Φωτιά ξέσπασε σε επιβατικό πλοίο με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής.



Το πλοίο πλέει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Στο σημείο σπεύδουν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία.

Σημειώνεται ότι, η πυρκαγιά -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου.

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε εγκατάλειψη, και ήδη οι επιβάτες έχουν μπει σε σωστικές λέμβους. 

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους του πλοίου ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να παραλειφθούν από αυτές ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ  ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφαδος.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Το ευχάριστο είναι ότι πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και οι συνθήκες στην περιοχή είναι καλές”, σημείωσε ο κ. Κατσαφάδος.

“Σύμφωνα με τον καπετάνιο έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου από επιβάτες και πλήρωμα. Στην περιοχή βρίσκεται σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από αέρος στην περιοχή βρίσκονται δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος”, τόνισε.

“Υπάρχει άμεση εγρήγορση, ώστε με πολλά μέσα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να περισυλλέξουμε τους ανθρώπους”, κατέληξε.

Μιλώντας στο MEGA, επιβάτης του πλοίου υποστήριξε πως βγαίνουν από τη λέμβο κάποιοι επιβάτες και μεταφέρονται σε ιταλικό πλοίο που έσπευσε στο σημείο να τους παραλάβει.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς κάποιοι κοιμούνταν στα αυτοκίνητα όταν ξέσπασε η φωτιά.

«Μας ξύπνησαν και είδαμε την πυρκαγιά, ξεκίνησε από το γκαράζ» αναφέρει επιβάτης

Οι μαρτυρίες των επιβατών δείχνουν τον τρόμο που έζησαν αλλά και την αγωνία τους να σωθούν από το πλοίο που «λαμπάδιασε» ανοιχτά της Κέρκυρας.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Νάσος, επιβάτης του πλοίου ανέφερε: «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους  συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα».

Ο αυτόπτης μάρτυρας εξέφρασε φόβους πως δεν έχουν σωθεί όλοι, ωστόσο τόσο η περιφερειάρχης Ιονίων όσο και ο ίδιος ο πλοίαρχος διαβεβαίωσαν πως είναι όλοι καλά και επιβιβάστηκαν στις σωσίβιες λέμβους.



Ορατός από το νησί ο καπνός

Πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται στον ουρανό από το πλοίο Euroferry Olympia που έχει παραδοθεί στις φλόγες και καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Η φωτογραφία με τον καπνό από τη φωτιά τράβηξε κάτοικος από την Κέρκυρα

Η εικόνα συγκλονίζει και αποτυπώνει το μέγεθος της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18.02.2022) στο πλοίο Euroferry Olympia, που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι της Ιταλίας και τυλίχθηκε στις φλόγες έξω από την Κέρκυρα.

Ο Δημήτρης Κοσκινάς, κάτοικος της Κέρκυρας, περιέγραψε πως ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και την Κέρκυρα, ωστόσο πλέον  δεν φαίνονται φλόγες και βγάζει το συμπέρασμα ότι η φωτιά έχει σβήσει

Τη φωτογραφία που δείχνει το πλοίο να καίγεται και να είναι ορατό από την Κέρκυρα τράβηξε κάτοικος του νησιού και μετέδωσε η πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Σήμερα».

«Πριν ακούγαμε καθαρά και κάποιες εκρήξεις» είπε ο κ. Κοσκινάς.

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους του πλοίου ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

πηγη