GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Robert Malone, Jayanta Bhattacharya, Martin Kulldorff πριν θεωρούνταν κορυφαίοι … στην εποχή του covid 19 διαπομπεύονται

Όσοι επιστήμονες πηγαίνουν κόντρα στο βασικό αφήγημα διαποπεύονται Robert Malone, Jayanta Bhattacharya, Martin Kulldorff όλοι τους κορυ...


Όσοι επιστήμονες πηγαίνουν κόντρα στο βασικό αφήγημα διαποπεύονται

Robert Malone, Jayanta Bhattacharya, Martin Kulldorff όλοι τους κορυφαίοι επιστήμονες που πριν τον covid 19 θεωρούνταν όχι απλά καταξιωμένοι, δεν υπήρχε ιατρικό συνέδριο που δεν τους καλούσαν ως ομιλητές.

Ξαφνικά στην εποχή του covid 19 οι κορυφαίοι αυτοί επιστήμονες διαπομπεύονται ο μεν Robert Malone λογοκρίνεται και οι Jayanta Bhattacharya, Martin Kulldorff και η Sunetra Gupta της διακήρυξης του Great Barrington δίδεται εντολή όπως αποκαλύφθηκε να απομονωθούν….
Εάν ήταν ασήμαντοι επιστήμονες προφανώς και κανείς δεν θα ασχολείτο μαζί τους, όπως ότι έφθασαν όλες οι δημόσιες ιατρικές αρχές των ΗΠΑ να συντονίσουν το σχέδιο απαξίωσης τους κάτι δείχνει… κυρίως φόβο για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια στην πλειάδα των ψεμάτων με τα οποία έχει κατακλυστεί ο κόσμος λόγω covid 19.
Όταν το Twitter αποφασίζει να διαγράψει τον λογαριασμό του Robert Malone δείχνει φόβο απέναντι στις πικρές αλήθειες… το ίδιο συνέβη και με το Great Barrington.

Η περίπτωση του Robert Malone

Ο Dr Robert Malone είναι Αμερικανός ιολόγος και ανοσολόγος που έχει αφιερώσει την επαγγελματική του πορεία στην ανάπτυξη εμβολίων mRNA.
Στη δεκαετία του 1980, ο Malone εργάστηκε ως ερευνητής στο Salk Institute for Biological Studies, όπου διεξήγαγε μελέτες για την τεχνολογία αγγελιαφόρου ριβονουκλεϊκού οξέος (mRNA).
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Malone συνεργάστηκε με τον Jon A. Wolff και τον Dennis A. Carson, δύο διαπρεπείς επιστήμονες, σε μια ανάλογη μελέτη.

Στην πραγματικότητα, ο Malone είναι ο πατέρας των εμβολίων mRNA αν και προσπαθούν κάποιοι να το αμφισβητήσουν αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Έχει υπηρετήσει ως επίκουρος αναπληρωτής καθηγητής βιοτεχνολογίας στο Kennesaw State University και συνίδρυσε την Atheric Pharmaceutical, μια εταιρεία που λειτούργησε με το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Ασθενειών του Στρατού των ΗΠΑ το 2016.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο Malone δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος.
Στην πραγματικότητα, είναι ένας μάλλον εξαιρετικός άνθρωπος. Πριν ξεκινήσει μια διακεκριμένη καριέρα στην επιστήμη, ο Malone εργάστηκε ως ξυλουργός και ως αγρότης.
Το να γίνει γιατρός ήταν μια μεγάλη φιλοδοξία, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.
Κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών, ο Malone έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο ικανούς ανθρώπους στους τομείς της ιολογίας και της ανοσολογίας.

Γιατί, λοιπόν, θεωρείται «παρίας» από τόσους πολλούς επιστήμονες;
Γιατί το Twitter ανέστειλε πρόσφατα τον λογαριασμό του;

Ο Malone είναι αναμφισβήτητα από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο για να μιλήσει για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε ως κοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ωστόσο, για λόγους που θα γίνουν ξεκάθαροι, βρίσκεται εξοστρακισμένος, σε μεγάλο βαθμό αποκομμένος από την επιστημονική κοινότητα.
Γιατί;

Δύο μήνες πριν από την αναστολή του λογαριασμού του στο Twitter, ο Malone έγραψε μια μάλλον προφητική ανάρτηση στο Twitter:

«Θα μιλήσω ωμά», έγραψε.
«Οι γιατροί που μιλούν ανοιχτά κυνηγιούνται ενεργά μέσω των ιατρικών επιτροπών και του Τύπου.
Προσπαθούν να μας απονομιμοποιήσουν και να μας απομονώσουν».
Ολοκλήρωσε προειδοποιώντας ότι αυτό «δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας» αλλά «ένα γεγονός». Μας προέτρεψε όλους να «ξυπνήσουμε».

Δυστυχώς, πολλοί από εμάς κοιμόμαστε ακόμα.

O Malone φιμώθηκε, όχι επειδή είναι ένας επιστήμονας που λέει ανοησίες, αλλά επειδή αμφισβήτησε - και εξακολουθεί να αμφισβητεί - την γενική αφήγηση για τον COVID-19.

Ο Malone έδωσε πρόσφατα συνέντευξη από τον Joe Rogan.
Για τους αμύητους, ο Rogan είναι ο οικοδεσπότης ενός από τα πιο σημαντικά podcast στον κόσμο.
Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνέντευξης, ο Malone αναφέρθηκε στον Fauci σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει προσωπικά.
Ο Malone, με άλλα λόγια, ξέρει πού είναι κρυμμένοι όλοι οι σκελετοί.
Το ίδιο ισχύει για τον Dr Peter McCullough, έναν άλλο παγκοσμίου φήμης ειδικό.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, ο Malone έχει χαρακτηριστεί ως ένας επιστήμονας του περιθωρίου, ένας άνθρωπος αμφισβητήσιμης αξίας που λέει ανοησίες.
Λοιπόν, δεν είναι.
Ο Malone ζήτησε μια ευκαιρία να υπάρχει ειλικρίνεια για τα εμβόλια.
Ο ίδιος δεν είναι κατά των εμβολίων όταν επί 30 χρόνια διεξάγει έρευνες για τα εμβόλια.
«Αλλά είναι επίσης όλο και πιο ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με αυτά τα εμβόλια», είπε ο Malone. «Διάφορες κυβερνήσεις προσπάθησαν να αρνηθούν ότι αυτό συμβαίνει.
Αλλά κάνουν λάθος.
Η καρδιοτοξικότητα είναι ένας κίνδυνος..

Ο Malone δεν είναι τρελός θεωρητικός συνωμοσίας: Είναι ένας άνθρωπος που είναι καλά εξοικειωμένος με τα οφέλη και τους κινδύνους των εμβολίων.
Είναι υπέρμαχος της ολοκληρωμένης ενημέρωσης.
Προτού αφήσετε κάποιον να κάνει ένα εμβόλιο θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένος για τους κινδύνους που εμπεριέχονται. Δεν είναι παράλογος άνθρωπος.

Ωστόσο, σε αυτήν την εποχή της ψεύτικης αγανάκτησης και των κατασκευασμένων ιστοριών, η κοινωνία χρειάζεται έναν αποδιοπομπαίο τράγο.
Ο Malone ταιριάζει. Ξέρει πάρα πολλά. Είναι πολύ πιο εύκολο να δυσφημιστείς ένας ιατρός που αμφισβητεί την κυρίαρχη αφήγηση -

Η ιστορία πηγαίνει αρκετά μακριά.
Το 2019, το BBC ίδρυσε το Trusted News Initiative (TNI), μια συνεργασία που περιλαμβάνει πλέον οργανισμούς όπως το Facebook, το Twitter, το Reuters και η Washington Post.
Μας λένε ότι καθιερώθηκε για την αντιμετώπιση της «παραπληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο».
Το TNI σχεδιάστηκε φαινομενικά για να διεξάγει έναν πόλεμο κατά των «ψευδών ειδήσεων».

Μετά από προσεκτικότερη εξέταση, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει πολύ συγκεκριμένες αφηγήσεις και να φιμώσει τυχόν αντίθετες φωνές, όπως του Malone.
Αντί να εμπιστευόμαστε το TNI, θα πρέπει να αμφισβητήσουμε τα κίνητρα των μελών του.
Άλλωστε, η Washington Post δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο που ζητούσε από τον κόσμο να σταματήσει να επικρίνει τον πρόεδρο Biden.
Το μήνυμα είναι σαφές:
Σταματήστε να είστε κακεντρεχείς με τον πρόεδρο, ακόμα κι αν ο πρόεδρος δεν είναι ο καλύτερος

Στη συνέχεια, υπάρχει ο James C. Smith, πρόεδρος του Thomson Reuters Foundation.
Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Pfizer , μιας εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη παραγωγή εμβολίων με αμφισβητήσιμη αποτελεσματικότητα και που έχει ιστορικό χειραγώγησης δεδομένων.
Με λίγα λόγια, η Pfizer είναι μια εταιρεία με αμφισβητήσιμη φήμη. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, ανακηρύχθηκε πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων της Χρονιάς στο CNN.

Μιλώντας για αντικειμενικότητα ή για την έλλειψη αυτής, τον Αύγουστο του 2021, το The Atlantic δημοσίευσε ένα πολυσυζητημένο κομμάτι για τον Malone, το οποίο είχε πολλές κατηγορίες, αλλά ελάχιστες πραγματικές αποδείξεις.
Επιτέθηκε στον χαρακτήρα και την αξιοπιστία του — επανειλημμένα.
Μάλλον ενδιαφέρον, το άρθρο, όπως όλα τα άρθρα του The Atlantic για τον COVID-19, χρηματοδοτήθηκε από την Πρωτοβουλία Chan Zuckerberg και το Ίδρυμα Robert Wood Johnson.

Ο πρώτος είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε και ανήκει στον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg και τη σύζυγό του, Priscilla Chan.
Το Ίδρυμα Robert Wood Johnson κατέχει μετοχές στην Johnson & Johnson, μια εταιρεία της οποίας το εμβόλιο έχει συσχετιστεί με την ανάπτυξη θρόμβων αίματος — αυτό ακριβώς για το οποίο μας προειδοποιεί ο Malone εδώ και δύο χρόνια.

Οι άνθρωποι μπορεί να κοροϊδεύουν.
Αλλά αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η δημοκρατία δεν πεθαίνει στο σκοτάδι.
Πεθαίνει με το φως της ημέρας.
Ο θάνατός είναι αργός και παρατεταμένος.

Όπως έγραψε κάποτε ο συγγραφέας Steve Levitsky , οι δημοκρατίες δεν πεθαίνουν συχνά στα χέρια στρατιωτικών, «αλλά από εκλεγμένους ηγέτες—προέδρους ή πρωθυπουργούς που ανατρέπουν την ίδια τη διαδικασία που τους έφερε στην εξουσία».

«Μία από τις μεγάλες ειρωνείες του πώς πεθαίνουν οι δημοκρατίες είναι ότι η ίδια η υπεράσπιση της δημοκρατίας χρησιμοποιείται συχνά ως πρόσχημα για την ανατροπή της»
«Οι επίδοξοι αυταρχικοί ηγέτες χρησιμοποιούν συχνά οικονομικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα απειλές για την ασφάλεια, ένοπλες εξεγέρσεις ή τρομοκρατικές επιθέσεις, για να δικαιολογήσουν αντιδημοκρατικά μέτρα».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν πρέπει να αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα των μασκών, των εμβολίων για παιδιά, τα lockdown ή η αντισυνταγματική φύση των εντολών εμβολίων.
Επίσης πεθαίνουν άνθρωποι από τα εμβόλια;
Μην κάνετε ερωτήσεις.

Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές, ο Fauci έχει επανειλημμένα εξαπατήσει τον αμερικανικό λαό.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο Fauci είναι, πρώτα και κύρια, ομιλητής της κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Στην πραγματικότητα, είναι πολιτικός με πτυχίο ιατρικής.

Το 2019, το Ινστιτούτο Roosevelt δημοσίευσε μια συναρπαστική έκθεση, «Το κόστος της σύλληψης: Πώς η φαρμακευτική βιομηχανία έχει διαφθείρει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και έχει βλάψει τους ασθενείς. Η έκθεση περιγράφει πολλούς τρόπους με τους οποίους η φαρμακευτική βιομηχανία έχει διαμορφώσει πολιτικές μέσω lobby.
Αυτό είναι ένα φαινόμενο οι ιδιωτικές βιομηχανίες να χρησιμοποιούν τη σημαντική οικονομική και πολιτική επιρροή τους για να χειραγωγήσουν τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων ενός κράτους. Η έκθεση προειδοποίησε για τους κινδύνους της άσκησης πίεσης και της βαθιάς λανθασμένης ιατρικής έρευνας.

Αυτό που βλέπουμε είναι η σύγκλιση των Big Pharma, Big Tech και Big Government.
Ας το ονομάσουμε ανίερη τριάδα, με την Big Tech να κάνει τις προσφορές της Big Government και τη Big Government να κάνει την προσφορά της Big Pharma.

Είναι ενδιαφέρον, αλλά όχι περίεργο, το YouTube αφαίρεσε τα επεισόδια του Joe Rogan με τους Robert Malone και Peter McCullough.
Γιατί;
Γιατί όταν πρόκειται για ιούς και εμβόλια, αυτοί είναι από τους πιο αξιόλογους και καταξιωμένους ειδικούς στον κόσμο.
Φαίνεται ότι γνωρίζουν πράγματα που η κυβέρνηση δεν θέλει να μάθουμε.
Ο Malone είναι ένας σοφός άνθρωπος, ένας έντιμος άνθρωπος και ένας πολύ αξιόπιστος άνθρωπος.


Η επίθεση των Collins και Fauci στην Παραδοσιακή Δημόσια Υγεία

Στις 4 Οκτωβρίου 2020, o Jayanta Bhattacharya, o Martin Kulldorff με την καθηγήτρια Sunetra Gupta του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, συντάξαμε τη Διακήρυξη του Great Barrington (GBD).
Σκοπός μας ήταν να εκφράσουμε τις σοβαρές μας ανησυχίες για την ανεπαρκή προστασία των ευάλωτων και τις καταστροφικές βλάβες της πανδημικής πολιτικής του lockdown που υιοθετήθηκε από μεγάλο μέρος του κόσμου. Προτείναμε μια εναλλακτική στρατηγική εστιασμένης προστασίας.
Το βασικό επιστημονικό γεγονός στο οποίο βασίστηκε το Great Barrington είναι ότι η καλύτερη προστασία των ηλικιωμένων θα ελαχιστοποιούσε τους θανάτους από COVID.
Ταυτόχρονα, το άνοιγμα των σχολείων και η άρση των lockdown θα μειώσουν την παράπλευρη ζημιά στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η Διακήρυξη έλαβε τεράστια υποστήριξη, προσέλκυσε τελικά υπογραφές από περισσότερους από 50.000 επιστήμονες και επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου και πάνω από 800.000 μέλη.
Πρώτον, θέλαμε να βοηθήσουμε το κοινό να καταλάβει ότι -σε αντίθεση με την επικρατούσα αφήγηση- δεν υπήρχε επιστημονική συναίνεση υπέρ του lockdown. Σε αυτό το πετύχαμε.

Δεύτερον, θέλαμε να υποκινήσουμε μια συζήτηση μεταξύ επιστημόνων δημόσιας υγείας σχετικά με το πώς να προστατεύσουμε καλύτερα τους ευάλωτους, τόσο αυτούς που ζουν σε οίκους ευγηρίας (όπου έχουν συμβεί περίπου το 40% όλων των θανάτων από COVID) όσο και εκείνους που ζουν στην κοινότητα.
Αν και κάποιοι από τη δημόσια υγεία συμμετείχαν πολιτισμένα σε παραγωγικές συζητήσεις μαζί μας, σε αυτόν τον στόχο είχαμε περιορισμένη επιτυχία.

Εν αγνοία μας, η έκκλησή μας για μια πιο εστιασμένη στρατηγική πανδημίας έθεσε ένα πολιτικό πρόβλημα για τον Δρ Φράνσις Κόλινς και τον Δρ. Άντονι Φάουτσι . Ο πρώτος είναι γενετιστής που, μέχρι πρόσφατα, ήταν διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ (NIH).
Ο τελευταίος είναι ανοσολόγος που διευθύνει το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων ( NIAID ).
Είναι οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες της έρευνας για ιατρικές και λοιμώδεις νόσους παγκοσμίως.
Ο Κόλινς και ο Φάουτσι έπαιξαν κρίσιμους ρόλους στο σχεδιασμό και την υποστήριξη της στρατηγικής περιορισμού της πανδημίας που υιοθετήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες.
Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που γράφτηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη Διακήρυξη του Great Barrington και αποκαλύφθηκαν πρόσφατα οι δυο τους συνωμότησαν για να υπονομεύσουν τη Διακήρυξη.
Αντί να συμμετέχουν σε επιστημονικό διάλογο, ενέκριναν «μια γρήγορη κατάργηση» αυτής της πρότασης, την οποία χαρακτήρισαν ως «τρεις περιθωριακούς επιδημιολόγους» από το Χάρβαρντ, την Οξφόρδη και το Στάνφορντ.

Απέναντι από τη λίμνη, ενώθηκαν από τον στενό τους συνάδελφο, Δρ Τζέρεμι Φάραρ, επικεφαλής του Wellcome Trust, ενός από τους μεγαλύτερους μη κυβερνητικούς χρηματοδότες ιατρικής έρευνας στον κόσμο.
Συνεργάστηκε με τον Ντόμινικ Κάμινγκς, σύμβουλο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.
Μαζί, ενορχήστρωσαν «μια επιθετική εκστρατεία Τύπου εναντίον εκείνων που βρίσκονται πίσω από τη Διακήρυξη του Great Barrington και άλλων που αντιτίθενται στους γενικούς περιορισμούς για τον COVID-19 ».

Αγνοώντας την έκκληση για εστιασμένη προστασία των ευάλωτων, οι Collins και Fauci σκόπιμα χαρακτήρισαν εσφαλμένα το GBDl ως μια «στρατηγική ανοσίας τηε αγέλης» παρόλο που η εστιασμένη προστασία είναι το ακριβώς αντίθετο από μια τέτοια στρατηγική.

Όταν οι δημοσιογράφοι άρχισαν να μας ρωτούν γιατί θέλαμε «να αφήσουμε τον ιό να επεκταθεί», μπερδευτήκαμε.
Αυτές οι λέξεις δεν περιλαμβάνονται στο Great Barrington και είναι αντίθετες με την κεντρική ιδέα της εστιασμένης προστασίας.

Ήμασταν επίσης μπερδεμένοι με τον εσφαλμένο χαρακτηρισμό της Great Barrington ως «στρατηγικής ανοσίας αγέλης».
Η ανοσία της αγέλης είναι ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο φαινόμενο, τόσο θεμελιώδες στην επιδημιολογία των μολυσματικών ασθενειών όσο και η βαρύτητα στη φυσική.
Κάθε στρατηγική για τον COVID οδηγεί σε ανοσία αγέλης και η πανδημία τελειώνει όταν ένας επαρκής αριθμός ανθρώπων αποκτήσει ανοσία είτε μέσω της ανάρρωσης από τον COVID είτε μέσω ενός εμβολίου.
Είναι εξίσου λογικό να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας επιδημιολόγος υποστηρίζει μια «στρατηγική ανοσίας αγέλης» όσο και να υποστηρίζει ότι ένας πιλότος υποστηρίζει μια «στρατηγική βαρύτητας» όταν προσγειώνει ένα αεροπλάνο.

Ο θεμελιώδης στόχος του Great Barrington είναι να ξεπεράσει αυτή την τρομερή πανδημία με τη μικρότερη βλάβη στην υγεία των πολιτών.
Η υγεία, φυσικά, είναι ευρύτερη από τον COVID.
Οποιαδήποτε λογική αξιολόγηση των lockdown θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την παράπλευρη ζημιά τους σε ασθενείς με καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, άλλες μολυσματικές ασθένειες, καθώς και ψυχική υγεία και πολλά άλλα.
Βασισμένο σε μακροχρόνιες αρχές της δημόσιας υγείας, το Great Barrington και η εστιασμένη προστασία του πληθυσμού υψηλού κινδύνου είναι η μέση λύση μεταξύ των καταστροφικών lockdown και μιας στρατηγικής χωρίς να κάνεις τίποτα.

Οι Collins και Fauci ισχυρίστηκαν εκπληκτικά ότι η εστιασμένη προστασία είναι αδύνατη χωρίς εμβόλιο.
Οι επιστήμονες έχουν τις δικές τους ειδικότητες, αλλά δεν έχει κάθε επιστήμονας βαθιά εξειδίκευση στη δημόσια υγεία.
Η φυσική προσέγγιση θα ήταν η συνεργασία με επιδημιολόγους και επιστήμονες δημόσιας υγείας.
Αν το είχαν κάνει, οι Κόλινς και Φάουτσι θα είχαν μάθει ότι η δημόσια υγεία είναι ουσιαστικά η εστιασμένη προστασία.

Είναι αδύνατο να κλείσει τελείως η κοινωνία.
Τα lockdown προστάτευαν νέους χαμηλού κινδύνου εύπορους επαγγελματίες που εργάζονταν από το σπίτι, όπως διοικητικούς υπαλλήλους, επιστήμονες, καθηγητές, δημοσιογράφους και δικηγόρους, ενώ τα ηλικιωμένα μέλη της εργατικής τάξης υψηλού κινδύνου εκτέθηκαν και πέθαναν σε αναγκαστικά μεγάλους αριθμούς.
Αυτή η αποτυχία κατανόησης ότι τα lockdown δεν μπορούσαν να προστατεύσουν τους ευάλωτους οδήγησε στον τραγικά υψηλό αριθμό θανάτων από τον COVID.

Οι βλάβες του lockdown έχουν επηρεάσει τους πάντες, με ένα επιπλέον βαρύ φορτίο για τους χρόνια πάσχοντες, τα παιδιά, για τα οποία τα σχολεία έκλεισαν, για την εργατική τάξη, ειδικά εκείνες στις πυκνοκατοικημένες εσωτερικές πόλεις και στους φτωχούς του πλανήτη , με δεκάδες εκατομμύρια να υποφέρουν από υποσιτισμό και πείνα.
Για παράδειγμα, ο Fauci ήταν ένας σημαντικός υποστηρικτής για το κλείσιμο των σχολείων.
Αυτό αναγνωρίζονται πλέον ευρέως ως ένα τεράστιο λάθος που έβλαψε τα παιδιά χωρίς να επηρεάσει την εξάπλωση της νόσου. Τα επόμενα χρόνια, πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να αντιστρέψουμε τη ζημιά που προκάλεσε η λανθασμένη στρατηγική μας για την πανδημία.

Ενώ δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας υπέγραψαν τη Διακήρυξη του Great Barrington, γιατί δεν μίλησαν περισσότεροι στα μέσα ενημέρωσης;
Κάποιοι το έκαναν, κάποιοι προσπάθησαν αλλά απέτυχαν, ενώ άλλοι ήταν πολύ προσεκτικοί.

Όταν γράφαμε τη Διακήρυξη, ξέραμε ότι θέτουμε σε κίνδυνο την επαγγελματική μας σταδιοδρομία, καθώς και την ικανότητά μας να φροντίζουμε τις οικογένειές μας.
Αυτή ήταν μια συνειδητή απόφαση από μέρους μας.

Οι επιστήμονες φυσικά θα διστάσουν προτού έρθουν σε μια κατάσταση όπου ο Διευθυντής του NIH, με ετήσιο προϋπολογισμό επιστημονικής έρευνας 42,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θέλει να τους καταργήσει.
Μπορεί επίσης να μην είναι συνετό να στενοχωρήσετε τον διευθυντή του NIAID, με ετήσιο προϋπολογισμό 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα μολυσματικών ασθενειών, ή τον διευθυντή του Wellcome Trust, με ετήσιο προϋπολογισμό 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι Collins, Fauci και Farrar, που κάθονται στην κορυφή των ισχυρών χρηματοδοτικών οργανισμών, διοχετεύουν ερευνητικά χρήματα σε σχεδόν κάθε επιδημιολόγο, ανοσολόγο και ιολόγο μολυσματικών ασθενειών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Collins, Fauci και Farrar κατασκεύασαν την αποτελεσματικότητα των lockdown.
Το Great Barrington ήταν άβολο για αυτούς, επειδή αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ότι μια καλύτερη, λιγότερο θανατηφόρα εναλλακτική ήταν διαθέσιμη.

Τώρα έχουμε πάνω από 800.000 θανάτους από COVID στις Ηνωμένες Πολιτείες, συν τις παράπλευρες ζημιές.
Η Σουηδία και άλλες σκανδιναβικές χώρες —λιγότερο επικεντρωμένες στα lockdown και περισσότερο στην προστασία των μεγαλυτέρων— είχαν λιγότερους θανάτους από COVID από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

www.bankingnews.gr