GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Καναδάς απέστειλε μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων στην Ουκρανία - Με εντολές εκκένωσης σε περίπτωση «εισβολής»

Ο Καναδάς απέστειλε σώμα των Ειδικών Επιχειρήσεων στην Ουκρανία, με οδηγίες προετοιμασίας σχεδίου εκκένωσης διπλωματών της χώρας, σε πε...


Ο Καναδάς απέστειλε σώμα των Ειδικών Επιχειρήσεων στην Ουκρανία, με οδηγίες προετοιμασίας σχεδίου εκκένωσης διπλωματών της χώρας, σε περίπτωση «εισβολής».

Η παρουσία των ειδικών δυνάμεων του Καναδά αποτελεί μέρος μίας προσπάθειας των συμμάχων του ΝΑΤΟ να αποτρέψουν μία υποτιθέμενη ρωσική επιθετικότητα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και επίσης να καθορίσει τρόπους βοήθειας προς την ουκρανική κυβέρνηση, αναφέρει το καναδικό δίκτυο Global News, επικαλούμενο σχετικές πηγές.

Στις οδηγίες προς τη μονάδα, περιλαμβάνεται το στήσιμο ενός σχεδίου εκκένωσης για Καναδούς διπλωμάτες σε περίπτωσης ευρείας κλίμακας εισβολής, σύμφωνα με το μέσο.

Με βάση τα στοιχεία που παρέχει η κυβέρνηση του Καναδά, η Οτάβα έχει δεσμεύσει περίπου 700 εκατ. δολάρια από τον Ιανουάριο του 2014, παρέχοντας στην Ουκρανία μη-φονικό στρατιωτικό εξοπλισμό και στέλνοντας περιοδικά άνα έξι μήνες, 200 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων του Καναδά για εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η ένταση γύρω από την Ουκρανία μεγάλωσε κατά τους τελευταίους μήνες, αφότου η Ρωσία κατηγορήθηκε για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και για υποτιθέμενες προετοιμασίες εισβολής.

Η Μόσχα έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις κατηγορίες, επισημαίνοντας την στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, που θεωρεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια.

Η Ρωσία δηλώνει πως έχει κάθε δικαίωμα να μετακινεί τις δυνάμεις της εντός των δικών της εδαφών.

Τον Δεκέμβριο, η Ρωσία παρουσίασε στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ, προσχέδιο με προτάσεις της για εγγυήσεις ασφαλείας.

Στις 10 Ιανουαρίου, η Ρωσία και οι ΗΠΑ είχαν έναν γύρο συνομιλιών γύρω από την στρατηγική σταθερότητα στη Γενεύη.

Την Τετάρτη (12/01), διεξήχθη το πρώτο Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας από το 2019, στα κεντρικά γραφεία της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Την συνάντηση ακολούθησαν συνομιλίες στη Βιέννη, από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη.


πηγη