GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η πρόσφατη αναταραχή στο Καζακστάν, οι διαδηλώσεις και η οχλοκρατία είναι προφανώς μια ακόμη «έγχρωμη επανάσταση» ενορχηστρωμένη από τη...


Η πρόσφατη αναταραχή στο Καζακστάν, οι διαδηλώσεις και η οχλοκρατία είναι προφανώς μια ακόμη «έγχρωμη επανάσταση» ενορχηστρωμένη από την Δύση στα πρότυπα του Μαϊντάν της Ουκρανίας.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει με βάση από τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, αλλά και από τον δεδηλωμένο στόχο της πολιτικής των ΗΠΑ να απομονώσουν την Ρωσία.

Το Καζακστάν είναι γείτονας και στενός συνεργάτης της Ρωσίας στο πλαίσιο του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας (CSTO, Collective Security Treaty Organisation), μια αμυντική συμμαχία στην οποία ορισμένα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ρωσία) ένωσαν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών παρεμβάσεων στον μετασοβιετικό χώρο.


Kazak businessman Kenes Rakishev

Το Καζακστάν είναι πολύ πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και η γεωγραφική του θέση είναι ενδιαφέρουσα για τις ΗΠΑ καθώς βρίσκεται μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Είναι πρόδηλο ότι μια «επανάσταση» που θα είχε επιτυχή έκβαση θα δημιουργούσε για τις ΗΠΑ ένα προγεφύρωμα στην περιοχή, θα οδηγούσε σε μια γεωγραφική σφήνα της Δύσης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.
Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους θα είχαν.....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: istos.net.gr.




.