GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σκηνές φρίκης στο Καζακστάν: Νεκροί και τραυματίες - Βρέθηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα

Έφτασαν οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις στο Καζακστάν Στο Καζακστάν έχουν φτάσει πλέον αρκετές ειρηνευτικές δυνάμεις, ώστε να επαναφέρ...

Έφτασαν οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις στο Καζακστάν

Στο Καζακστάν έχουν φτάσει πλέον αρκετές ειρηνευτικές δυνάμεις, ώστε να επαναφέρουν την τάξη, μετά τις σκηνές φρίκης που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO), ο οποίος αποτελείται από έξι πρώην σοβιετικά κράτη, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, δήλωσε την Πέμπτη ότι στέλνει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καζακστάν και ότι ήδη οι πρώτες έφτασαν στη χώρα.



«Αυτή τη στιγμή, το ρωσικό τμήμα του ειρηνευτικού σώματος μεταφέρεται στο έδαφος του Καζακστάν από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις.

Οι πρώτες μονάδες των δυνάμεων έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούν τα καθήκοντά τους», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον CSTO, οι δυνάμεις θα φρουρούν στρατιωτικές βάσεις και θα βοηθούν την αστυνομία στον περιορισμό των ταραχών.

Γνωστοποιείται επίσης ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις περιλαμβάνουν αερομεταφερόμενες δυνάμεις.


Νεκροί και τραυματίες - Βρέθηκε και αποκεφαλισμένο πτώμα

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αλμάτι του Καζακστάν καθώς προσπάθησαν να εισβάλουν στο αρχηγείο της αστυνομίας.

«Μια απόπειρα εισβολής στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Αλμάτι έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεκάδες δράστες εξοντώθηκαν», ανέφεραν συγκεκριμένα οι Αρχές.

Επίσης, πυροβολισμοί έπεσαν στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι νωρίς την Πέμπτη, ενώ τουλάχιστον 50 οχήματα του στρατού είχαν περικυκλώσει πάνω από 200 άτομα.

Παράλληλα, οι εχθροπραξίες στην πόλη Αλμάτι στοίχισαν τη ζωή σε 12 αξιωματικούς των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ενώ άλλοι 353 τραυματίστηκαν, μετέδωσε την Πέμπτη ο τηλεοπτικός σταθμός Khabar 24.


Μάλιστα, το πτώμα ενός εκ των 12 νεκρών βρέθηκε αποκεφαλισμένο, αποδεικνύοντας τον τρομοκρατικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων στο Αλμάτι.

«Τρομοκράτες περικυκλώνουν δύο μεγάλα νοσοκομεία στο Αλμάτι»

Ένοπλοι έχουν περικυκλώσει δύο μεγάλα νοσοκομεία στο Αλμάτι και δεν αφήνουν ασθενείς και ιατρικό προσωπικό να μπουν μέσα, μετέδωσε την Πέμπτη ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός του Καζακστάν.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι κάτοικοι του Αλμάτι ενημερώθηκαν για μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί στο Αλμάτι κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεοπτικής εκπομπής και τους συνιστάται να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλή μέρη και να μην στέκονται κοντά σε παράθυρα.


«Τρομοκρατικές συμμορίες» βλέπει ο Πρόεδρος του Καζακστάν

Ο Τοκάγιεφ επέκρινε τους βίαιους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις σε πολλές πόλεις ολόκληρης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης μητρόπολης του Αλμάτι, αναφερόμενος προφανώς σε αυτούς ως «τρομοκρατικές συμμορίες».

Αυτοί οι εξαιρετικά οργανωμένοι διαδηλωτές είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ισχυρίστηκε ο Τοκάγιεφ.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου του Καζακστάν κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψουν την κλιμάκωση της βίας στη χώρα, υπογράμμισε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

«Οι υπηρεσίες εσωτερικών υποθέσεων λαμβάνουν επί του παρόντος όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την κλιμάκωση της βίας. Ορισμένοι υποκινητές και οργανωτές ταραχών, που έχουν παραβιάσει το νόμο, λογοδοτούν σύμφωνα με το ποινικό και διοικητικό δίκαιο» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, καλώντας τους πολίτες να μην πέφτουν σε προκλήσεις.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν υπογράμμισε ότι έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια των εθνών του ΟΣΣΑ επικαλούμενος την καταπολέμηση της «τρομοκρατικής απειλής» που στοχεύει στην «υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας» της χώρας.

«Οι τρομοκρατικές συμμορίες είναι διεθνείς, έχουν περάσει εκτεταμένη εκπαίδευση στο εξωτερικό και η επίθεσή τους στο Καζακστάν μπορεί και πρέπει να θεωρηθεί ως τροοκρατική ενέργεια... Από αυτή την άποψη και βασιζόμενη στη Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας, σήμερα επικοινώνησα με τους επικεφαλής της τα κράτη μέλη του ΟΣΣΑ για να βοηθήσουν το Καζακστάν να ξεπεράσει αυτήν την τρομοκρατική απειλή» δήλωσε ο Τοκάγιεφ στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού του Καζακστάν Khabar 24.


ΠΗΓΗ