GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γαλλία: Ισλαμιστές απειλούν να αποκεφαλίσουν τη δημοσιογράφο Οφελί Μενιέ

Απειλές για τη ζωή της από Τζιχαντιστές δέχεται η Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ, μετά την πορβολή ντοκιμαντέρ για το Ισλάμ στο κανά...




Απειλές για τη ζωή της από Τζιχαντιστές δέχεται η Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ, μετά την πορβολή ντοκιμαντέρ για το Ισλάμ στο κανάλι M6.

Σύμφωνα με τους «The Times», το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Zone Interdite» που προβλήθηκε πριν λίγες ημέρες αφορά στην επιρροή του Ισλάμ στη φτωχή πόλη του Roubaix στη Βόρεια Γαλλία.

Μεταξύ άλλων, η Μενιέ έκανε ρεπορτάζ σε ένα εστιατόριο όπου οι γυναίκες «απομονώνονται» για να φάνε σε ειδικούς χώρους μακριά από τους άνδρες, αλλά και σε ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά κούκλες χωρίς... πρόσωπο, καθώς σύμφωνα με το Ισλάμ, απαγορεύεται η απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.


Επιπλέον, όπως αναφέρει η Daily Mail, η Γαλλίδα μίλησε και με έναν 26χρονο μουσουλμάνο δικηγόρο, τον Αμινέ Ελμπαχί, ο οποίος βοήθησε να αποκαλυφθεί εκπαιδευτικό ίδρυμα που έλαβε 53.000 λίρες για να διδάξει φτωχά παιδιά, αλλά κατηγορήθηκε ότι διέδιδε ισλαμικές διδασκαλίες.

Εξαιτίας αυτών των αποκαλύψεων, οι Τζιχαντιστές τον χαρακτήρισαν «άπιστο» και τον απείλησαν με αποκεφαλισμό κι έκτοτε βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία.

Πηγή