GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του για δεύτερη φορά

Καταθέτουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα οι δικηγόροι του Σέρβου Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη σ...


Καταθέτουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα οι δικηγόροι του Σέρβου

Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αντιμέτωπος ξανά με απέλαση από την Αυστραλία αφότου η χώρα ακύρωσε για δεύτερη φορά τη βίζα του.

Ο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης του τένις ανδρών είχε προγραμματιστεί να παίξει στο Australian Open, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά τη νομική μάχη που έδωσε τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να μείνει και να αγωνιστεί στο Australian Open.

«Σήμερα άσκησα το δικαίωμα που μου δίνει η διάταξη 133C(3) του μεταναστευτικού νόμου για να ακυρώσω τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και στη βάση του δημοσίου συμφέροντος.

Για να πάρω αυτή την απόφαση, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων, η Υπηρεσία Συνόρων και ο κ. Τζόκοβιτς.

Η κυβέρνηση Μόρισον δεσμεύεται για την προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ειδικά σε σχέση με την πανδημία Covid-19», υπογράμμισε ο Άλεξ Χοκ στη δήλωσή του.

Η βίζα του Τζόκοβιτς ανακλήθηκε για πρώτη φορά λίγο μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη στις 6 Ιανουαρίου, αφού αξιωματούχοι της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης δήλωσαν ότι «απέτυχε να παράσχει τα κατάλληλα στοιχεία» για να λάβει την εξαίρεση του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή μέσα, πάντως, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.


πηγη