GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μετακίνηση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με Υπερδνειστερία - Ρωσικοί υπερ - πύραυλοι Avangard στοχεύουν ΕΕ - ΗΠΑ (Βίντεο)

Τα πιόνια κινούνται σε Υπεδνειστερία και Όρενμπουργκ από Ρωσία και ΗΠΑ ενόψει της μονομαχίας της επόμενης εβδομάδας Σύμφωνα με ρωσικά πρακτο...

Τα πιόνια κινούνται σε Υπεδνειστερία και Όρενμπουργκ από Ρωσία και ΗΠΑ ενόψει της μονομαχίας της επόμενης εβδομάδας

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, μεγάλες μονάδες του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων της Μολδαβίας, που αριθμούν αρκετές χιλιάδες άτομα, κινούνται προς τα σύνορα της Υπερδνειστερίας, αυξάνοντας και άλλο την ένταση σε αναμονή της “απάντησης” των ΗΠΑ στην Ρωσία.

Δεν μιλάμε μόνο για στρατιωτικό προσωπικό, αλλά και για βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και πυροβόλα, κάτι που δείχνει την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να υλοποιήσει επιχειρήσεις προς την Υπερδνειστερία.


«Χρήστες κοινωνικών δικτύων κατέγραψαν την κίνηση όχι μόνο του εξοπλισμού του μολδαβικού στρατού, αλλά και του βαρέως εξοπλισμού, κάτι που είναι ήδη πολύ ανησυχητικό.

Αυτό συνέβη ακριβώς στα σύνορα της Υπερδνειστερίας και στη ζώνη ασφαλείας, που ορίζεται από διεθνείς συμφωνίες, όπου τέτοια όπλα δεν πρέπει να εμφανίζονται", αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Ο εξοπλισμός μετακινήθηκε στην περιοχή του στρατιωτικού πεδίου βολής στην Bulboaca, όπου ειδικοί του ΝΑΤΟ υλοποιούνη ασκήσεις με δυνάμεις της Μολδαβίας.

“Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ διείσδυσαν πρόσφατα στη ζώνη ασφαλείας κοντά στο Dubosari με σκοπό την αναγνώριση των ρωσικών δυνάμεων από την άλλη πλευρά », αναφέρει ο Ρώσος δημοσιογράφος με το ψευδώνυμο WarGonzo.

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας δεν σχολιάζει την ανάπτυξη των  δυνάμεων της και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Υπερδνειστερίας, αλλά η κατάσταση μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω τις κρίσης των σχέσεων ΗΑΠ-Ρωσίας και τον διαχωρισμό της “ρωσικής” Υπερδνειστερίας από τη φιλοδυτική Μολδαβία.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με το γεγονός ότι η μεταφορά εξοπλισμού και όπλων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Υπερδνειστερία, μπορεί να σχετίζεται με την παρουσία ισχυρών ρωσικών δυνάμεων, καθώς και στην γνώση αποθήκευσης ρωσικών όπλων στην περιοχή.

Επισήμως, υπάρχουν περίπου 1.700 Ρώσοι στρατιώτες στην Υπερδνειστερία, οι οποίοι ανήκουν στο 14ο Σώμα Στρατού, το οποίος αναπτύχθηκε  στην περιοχή μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ωστόσο, το πραγματικό μέγεθος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται τώρα στην Υπερδνειστερία παραμένει άγνωστο.

Παρά την εξαιρετικά μικρή έκταση, τον πληθυσμό και τη γενική οικονομική ανέχεια, η Υπερδνειστερία κατέχει μια σημαντική στρατηγική θέση, που εκτείνεται σε μια στενή λωρίδα 10-15 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων Μολδαβίας-Ουκρανίας.

Αυτό καθιστά την Υπερδνειστερία ιδανική αφετηρία για μια αιφνιδιαστική επίθεση στο πίσω μέρος του ουκρανικού στρατού, κυκλώνοντας τον, κάτι που σε πιθανή κρίση θέλει να αποφύγει το ΝΑΤΟ.

Η Υπερδνειστερία, είναι κράτος εν κράτει στη Μολδαβία στην Ανατολική Ευρώπη.

Το μη αναγνωρισμένο αυτό κράτος είναι εκ των πραγμάτων ανεξάρτητο από τη Μολδαβία από τις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία του υποβοηθούμενο από Ρώσους, Κοζάκους και Ουκρανούς εθελοντές, καθώς και τη 14η Ρωσική (πρώην Σοβιετική) Στρατιά, νίκησε τις Μολδαβικές δυνάμεις στον Πόλεμο της Υπερδνειστερίας.

Ρωσικοί υπερπύραυλοι Avangard θα στοχεύουν ΕΕ και Αμερική μετά την επιχειρησιακή ένταξη τους στις ρωσικές δυνάμεις


Οι ρωσικές Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις παρέλαβαν υπερηχητικούς πυραύλους Avangard ως μέρος του εξοπλισμού τους, αναφέρει ο Ρώσος ειδικός Valentin Gvozdev.

Σε βίντεο δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά πλάνα από τον επανεξοπλισμό ενός συντάγματος πυραύλων κοντά στο Όρενμπουργκ με πυραύλους Avangard, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

Το πρώτο σύνταγμα ολοκλήρωσε τον επανεξοπλισμό πριν από την Πρωτοχρονιά, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν είχε δημοσιεύσει βίντεο από θέσεις μάχης.

Στην περιοχή του Όρενμπουργκ, οι πύραυλοι «Vanguards» αντικαθιστούν τους πυραύλους «Voivod».

Η κύρια διαφορά μεταξύ του Avangard και των προκατόχων του είναι η ταχύτητα.
Τα νέα πυραυλικά συγκροτήματα είναι ικανά να επιταχυνθούν έως και 27 Max, σύμφωνα με το κανάλι Κόκκινο αστέρι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Επιπλέον, η κεφαλή του πυραύλου Avangard δεν κινείται κατά μήκος της βαλλιστικής τροχιάς, αλλά είναι ικανή να κάνει ελιγμούς με υπερηχητική ταχύτητα, γεγονός που την καθιστά μη ανασχέσιμη με τα σημερινά οπλικά συστήματα.

Με την προσθήκη αυτών των πυραύλων, οι δυνατότητες των Ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων έχει  αυξηθεί δραματικά.
Αυτήν την περίοδο στο Όρενμπουργκ έχουμε σε εξέλιξη τον  επανεξοπλισμό του δεύτερου συντάγματος πυραύλων.

Η εκπαίδευση των πληρωμάτων μάχης για το νέο πυραυλικό σύστημα έγινε παράλληλα με τον επανεξοπλισμό του συντάγματος.

Όλα αυτά μας καταδεικνύουν ότι η Ρωσία έχει στήσει τους πυραύλους της ώστε να είναι έτοιμοι σε κάθε περίπτωση, για να πετύχει την ανάσχεση της δύσης στην Ουκρανία.


https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7064823_metakinisi-dynameon-toy-nato-sta-synora-me-yperdneisteria-rosikoi-yper