GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα ελληνικά Rafale θα πετούν εκτός εμβέλειας των τουρκικών S-400 - Για ποιο λόγο πραγματικά ήρθαν τα F-15 σε Ελλάδα-Ρουμανία

Το επίκεντρο των κινήσεων ΗΠΑ-Τουρκίας-Ελλάδος έχει στόχο το Βόρειο Αιγαίο και τα Στενά του Βοσπόρου Λίγες μέρες έμειναν μέχρι η Ελληνική Πο...

Το επίκεντρο των κινήσεων ΗΠΑ-Τουρκίας-Ελλάδος έχει στόχο το Βόρειο Αιγαίο και τα Στενά του Βοσπόρου

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία  αποκτήσει επιτέλους τα πρώτα 6 μαχητικά πολλαπλών ρόλων Rafale DG/EG στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Αυτά τα μαχητικά προορίζονται να γίνουν οι μελλοντικοί κυρίαρχοι του εναέριου χώρου σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Σύμφωνα με γνωστό αμυντικό αναλυτή στα κοινωνικά δίκτυα και σχετική ερώτηση“η Ελλάδα αγοράζει μαχητικά αεροσκάφη Rafael από τη Γαλλία, ενώ η Τουρκία διαθέτει  συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας S400 από τη Ρωσία. Αναρωτιέμαι, ποιο έχει καλύτερη τεχνολογία, το Rafale ή το S400;



Σύμφωνα με τον Babak Taghvaee “τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα χρησιμοποιηθούν για αποστολές καταστολής ( τουρκικής) αεράμυνας πάνω από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα, κινούμενα εκτός της εμβέλειας των S-400 που προστατεύουν τον τουρκικό εναέριο χώρο πάνω από στρατηγικές τοποθεσίες όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, καθώς και περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράν”.

Πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σε Αλεξανδρούπολη και Α.Θράκη

Όπως έχει διαμορφωθεί η νέα κατάσταση λόγω της παρουσίας των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και της συνεχιζόμενης κόντρα Άγκυρας-Ουάσιγκτον, η τουρκική πλευρά πιθανότατα να μετακινήσει συστοιχία πυραύλων S-400 στην Α.Θράκη για την ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης και Στενών, ενώ η έτερη συστοιχία ρωσικών πυραύλων θα βρίσκεται στην Άγκυρα για ευνόητους λόγους.

Οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν ουσιαστικά, να στήσουν μια “ομπρέλα” πάνω από τα Στενά του Βοσπόρου και με άλλα αντιπυραυλικά συστήματα μικρότερης διαστρωμάτωσης, όπως το αντιαεροπορικό σύστημα HISAR-O κά.

Η διάταξή της τοποθέτησης τους κάνει σαφές πως στόχος των Τούρκων θα είναι η αεροπορική απομόνωση των κύριων ελληνοτουρκικών μετώπων, στον Έβρο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Με αυτό τον τρόπο τα τουρκικά F-16 δεν θα χρειαστεί να έρθουν σε αντιπαράθεση με τα ελληνικά, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες του αγώνα, καθώς και οι δυο αντίπαλοι θα εκτελούν αφέσεις όπλων από μεγάλη απόσταση.

Η τοποθέτηση των S-400 στην Α.Θράκη απέναντι από την κυοφορούμενη αμερικανική βάση μη επανδρωμένων οχημάτων στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι πραγματικά μια κίνηση που θα προκαλέσει την αντίδραση των δυνάμεων της Ελλάδος και των ΗΠΑ στην περιοχή, για αυτό και θα λάβουν αμφότερες τα μέτρα τους.

Ως γνωστόν, το σύστημα των S-400 δημιουργεί μια προστατευτική αντιαεροπορική ομπρέλα γύρω του με βάθος όσο και το βεληνεκές του, το οποίο σύμφωνα με ισχυρισμούς φτάνει τουλάχιστον τα 250 χλμ.

Η μετακίνηση ελληνικών συστημάτων Patriot και αμερικανικών αντίστοιχων συστημάτων είναι μέσα στο πλαίσιο των κινήσεων στην περιοχή αυτή, κάτω από ορισμένες συνθήκες και με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα κινηθεί απειλητικά.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι την παρούσα χρονική περίοδο οι ΗΠΑ τελούν σε μια μεταβατική περίοδο, αναπροσαρμόζοντας τη διάταξη των δυνάμεων και ανανεώνοντας τα οπλικά τους συστήματα Παγκοσμίως, με αφορμή το νέο Ψυχρό πόλεμο με αντιπάλους της την Κίνα και τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό οι ΗΠΑ είδαν την Ελλάδα ως χώρα αγκυροβόλιο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους σε μια πολυτάραχη γεωγραφική περιοχή που απαρτίζεται από την Ανατολική Ευρώπη-Βαλκανική-ΝΑ Μεσόγειο-Μ. Ανατολή-Β. Αφρική.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους μεταστάθμευσαν  αεροσκάφη F-15  οι ΗΠΑ, σε Λάρισα και Ρουμανία έχοντας Βόσπορο και Κωνσταντινούπολη στο στόχαστρο τους, στην περίπτωση που ο Ερντογάν επιχειρήσει να “παίξει χοντρό παιχνίδι” με τον Πούτιν στην περιοχή, και αυτό είναι η μόνη λογική εξήγηση διότι ένας παγκόσμιος πόλεμος με την Ρωσία προς το παρόν ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.


πηγη