GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

K.Πιερρακάκης: «Ψηφιακό πορτοφόλι με όλα μας τα στοιχεία μέσα - Το κινητό στοιχείο ταυτοποίησης»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στο ψηφιακό πορτοφ...

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στο ψηφιακό πορτοφόλι. 

Σε συνέχεια των Σαββατιάτικων δηλώσεών του, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η ιστορία με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έδειξε ότι ολοένα και περισσότερος κόσμος συνηθίζει στο να χρησιμοποιεί τα κινητά του ως μέθοδο ταυτοποίησης.



Έκανε γνωστό επίσης πως το «ψηφιακό πορτοφόλι» για όλους τους πολίτες θα στηθεί πάνω στην ήδη υπάρχουσα εφαρμογή «wallet», αρχής γενομένης με το δίπλωμα οδήγησης:

«Το κινητό μας, παγκοσμίως, μετατρέπεται σε στοιχείο ταυτοποίησης. Βλέπουμε ότι με το wallet που έχουμε βγάλει για το freedom pass και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ότι αρκετοί πολίτες το χρησιμοποιούν και βγάζουν μάλιστα και φωτογραφία την ταυτότητά τους.

Η ιδέα είναι να έχουμε μία εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού με όλα μας τα στοιχεία μέσα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε ευκολότερα τη δουλειά μας.

Το δίπλωμα οδήγησης θα είναι το πρώτο πεπραγμένο και εν συνεχεία θα βάλουμε και τις αστυνομικές μας ταυτότητες».

Ο αρμόδιος υπουργός, σε ερώτηση για το πότε θα έρθουν οι νέες ταυτότητες στην Ελλάδα, τόνισε πως αυτή τη στιγμή «τρέχει» ένας μεγάλος διαγωνισμός στον οποίον συμμετέχουν διεθνείς εταιρείες και πως «από τη στιγμή που θα πέσουν οι πρώτες υπογραφές, τότε θα χρειαστεί περίπου 1,5 χρόνος για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

«Θα γίνουν πολλά σε γρήγορους χρόνους», συμπλήρωσε με νόημα.

«Μοιράστε κινητά καινούργια να έχουν όλοι», ζήτησαν από τον υπουργό στο τέλος της σύνδεσης οι δύο παρουσιαστές, επιδεικνύοντας τα κινητά στην κάμερα.


πηγη