GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Όταν «κουνάς το δάχτυλο», πρέπει να είσαι απόλυτα καθαρός

Η αποκάλυψη της υπόθεσης του revenge porn, με πρωταγωνιστή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο του Ράδιο Αρβύλα, φέρνει στην επικαιρότητα το ρεσιτ...


Η αποκάλυψη της υπόθεσης του revenge porn, με πρωταγωνιστή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο του Ράδιο Αρβύλα, φέρνει στην επικαιρότητα το ρεσιτάλ υποκρισίας που εκτυλίσσεται καθημερινά στα μάτια μας.

Χρήστος Γιαννούλης – newsbomb.gr

Η ηθική κατάπτωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας δεν είναι κάτι νέο.

Παγκόσμιο φαινόμενο θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς, αν και πλέον η ανθρωπότητα έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και έτσι δεν μπορεί να οριστεί με σαφήνεια και εντελώς συγκεκριμένα το τι θεωρεί κανείς ηθικό.

Όταν, βέβαια, μιλάμε για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και έμφυλη βία, δεν υπάρχει «ζύγι», κριτήρια και διαφορετική οπτική γωνία.

Τα πράγματα σε μια τέτοια περίπτωση είναι απολύτως ξεκάθαρα, και δεν χωρά συζήτηση.

Η τιμωρία θα πρέπει να είναι παραδειγματική και αυστηρότατη, σίγουρα αυστηρότερη από όσο είναι σήμερα σε πολλά σημεία του πλανήτη κι ενδεχομένως στην Ελλάδα, όπως και η περιθωριοποίηση του δράστη.

Μια περιθωριοποίηση η οποία ήρθε μετά από τρία χρόνια για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Τόσο χρειάστηκε για να αποκαλυφθεί η ιστορία του revenge porn με πρωταγωνιστή τον ίδιο και μια πρώην σύντροφό του, την οποία γνώρισε στο νησί του την Αλόννησο όπου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. 

Ορθά ο Αντώνης Κανάκης κι οι συνεργάτες του, ομοίως και ο ΑΝΤ1, αποφάσισαν να τον απομακρύνουν από το Ράδιο Αρβύλα και το Vinylio, ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό μέσα από τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στα social media, η υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2018 και ήδη έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Εδώ, λοιπόν, έχει εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια όλης της χώρας ένα ρεσιτάλ υποκρισίας.

Πρώτα από όλα από τον ίδιο τον παρουσιαστή, για την ενοχή ή την αθωότητα του οποίου δεν θα αποφασίσει ο Τύπος και τα social media αλλά η δικαιοσύνη, ο οποίος γνώριζε ότι έχει μια τέτοια υπόθεση «ανοικτή» αλλά συνέχισε να συμμετέχει σε μια εκπομπή η οποία αν μη τι άλλο, και πολύ σωστά, έχει κριτική στάση απέναντι σε ανάλογα συμβάντα.

Ορθώς το τιμ του Ράδιο Αρβύλα έχει καυτηριάσει όλα τα περιστατικά έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν δημοσιοποιηθεί στη χώρα, ωστόσο, όταν σαν μέλος της εκπομπής γνωρίζει κάποιος ότι από το 2018 έχει ανάλογη υπόθεση που τον αφορά να εκκρεμεί θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον την ευθιξία να σταματήσει τη συμμετοχή του σε αυτή.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα μπορούσε να προφυλάξει τόσο τον εαυτό του, όσο και τους συμπαρουσιαστές και φίλους του από όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο, αφήνοντας τη δικαιοσύνη να αποφασίσει για το αν είναι αθώος ή ένοχος.

Στην πρώτη περίπτωση, θα μπορούσε να επιστρέψει μη έχοντας καμία σκιά να τον συνοδεύει, στη δε δεύτερη, θα καλούνταν να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου, μη έχοντας προκαλέσει σάλο γύρω από το όνομά του και το όνομα των συνεργατών του. 

Επιβεβαιώθηκε, όμως και κάτι ακόμα.

Και σε αυτή την περίπτωση, με τον τρόπο που εξελίσσεται και με τη συμπεριφορά του επίμαχου προσώπου, γίνεται σαφές πως για να «κουνήσεις το δάχτυλο» σε κάποιον, πόσω μάλλον στο σύνολο της κοινωνίας, θα πρέπει να είσαι ο ίδιος απόλυτα καθαρός

Όχι γιατί θα ανακαλύψει κάποιος πιθανές «βρωμιές» σου, αλλά γιατί δεν έχεις (ή δεν θα έπρεπε να το έχεις) και το ηθικό δικαίωμα να κρίνεις όταν σε βαραίνουν ανάλογες υποθέσεις…

Σε κάθε περίπτωση, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα ήθελε όλη αυτή η ιστορία να είναι «το κρύο ανέκδοτο της ημέρας», όμως, μάλλον ήρθε να τον «κάψει» και να συμπαρασύρει στη δίνη της αδηφάγας κριτικής στα social media και το υπόλοιπο τιμ του Ράδιο Αρβύλα…


newsbomb.gr