GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκπαιδεύει πολιτοφύλακες η Ουκρανία

Σώματα πολιτοφυλακής δημιουργούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε μία προσπάθεια να αυξήσουν την αμυντική ικανότητα της χώρας μεσούσης ...


Σώματα πολιτοφυλακής δημιουργούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε μία προσπάθεια να αυξήσουν την αμυντική ικανότητα της χώρας μεσούσης της κρίσης με την Μόσχα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Αϊβαλιώτη στο «EuroNews», απλοί πολίτες συγκεντρώνονται σε δασώδεις περιοχές στα περίχωρα του Κιέβου και εκπαιδεύονται από τον ουκρανικό στρατό σε συνθήκες προσομοίωσης επιθετικών ενεργειών από την Ρωσία.

«Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ένας νέος γύρος επιθετικότητας. Εργαζόμαστε εντονότερα πλέον. Ωστόσο ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε αυτά που μαθαίνουμε», λέει η Μαριάνα Ζίγκλο, έμπορος.

«Ζω με την σκέψη εδώ και 8 χρόνια ότι αν δεν δώσουμε στην Ρωσία ένα ισχυρό πλήγμα κατάμουτρα δεν πρόκειται να μας αφήσουν ήσυχους. Πάντα τελειώνουν τους ανίσχυρους. Αν δεν αντισταθούμε η εισβολή θα συνεχίζεται επί μακρόν», αναφέρει ο Ντένις Σεμίρογκ Όρλικ έφεδρος δεκανέας.

Εκπαίδευση και οι Ρώσοι

Το «EuroNews» αναφέρει ότι και από την άλλη πλευρά των συνόρων οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν στρατιωτικά γυμνάσια σε απόσταση αναπνοής από την μεθόριο.

Ρώσοι πολίτες εκτιμούν πάντως ότι δεν επίκειται κάποια σύρραξη με την Ουκρανία και θεωρούν ότι η σταθερότητα είναι εκείνη που προέχει για όλους.

«Ο πόλεμος είναι μία ακριβή και παράλογη σπατάλη χρόνου. Οι νέες γενιές που στηρίζουν την ειρήνη θα αυξηθούν στο μέλλον. Οι συγκρούσεις θα περάσουνε, είναι σίγουρο αυτό», λέει η Ντιάνα Σίλοβα, κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με το Κίεβο η Ρωσία έχει μετακινήσει περί τις 100.000 στρατιωτών στα σύνορα την ώρα που ο συνολικός αριθμός των ουκρανικών δυνάμεων ανέρχεται στις 215.000.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν σήμερα Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε το πρωί το ραδιόφωνο του «ΡΙΚ».

Όπως ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μεταξύ άλλων τις επερχόμενες συνομιλίες ασφαλείας μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας, αλλά και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συζητησε με Ευρωπαίους ηγέτες για την κατάσταση στα ουκρανικά σύνορα, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ.

Η συγκέντρωση χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών κοντά στην Ουκρανία τους δύο τελευταίους μήνες προκαλεί έντονη ανησυχία στη Δύση, με τη Μόσχα ωστόσο να διαψεύδει ότι σχεδιάζει επίθεση στη χώρα και τονίζει ότι έχει το δικαίωμα να μετακινεί τις στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφός της, όπως αυτή επιθυμεί.


πηγη