GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρωσία: "Δεν σκοπεύουμε να επιστρέψουμε στο «Σιδηρούν Παραπέτασμα"

Η Μόσχα δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο «Σιδηρούν Παραπέτασμα» σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της με την Δύση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ...


Η Μόσχα δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο «Σιδηρούν Παραπέτασμα» σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της με την Δύση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο «Σιδηρούν Παραπέτασμα» σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της με την Δύση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στο δίκτυο BelRos.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Ρωσία θα επέστρεφε στο «Σιδηρούν Παραπέτασμα» στις σχέσεις της με την Δύση, η Ζαχάροβα απάντησε: «Δεν θα γίνει αυτό».

«Και το τι θα κάνουν "σπίτι τους", οι δυτικοί μας εταίροι, είναι άγνωστο», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

«Θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της η Ρωσία»

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προανήγγειλε σκληρή προσέγγιση της Μόσχας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της στις επερχόμενες συνομιλίες για ζητήματα ασφαλείας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Στην αρχή του 2022, αναμένεται Ρωσία και ΗΠΑ να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όμως η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει μονομερείς παραχωρήσεις χωρίς να λάβει υπόψη τα συμφέροντά της, όπως ανέφερε σχετικά ο Λαβρόφ.

«Ετοιμαζόμαστε τώρα να συνεχίσουμε σταθερά και αποτελεσματικά την ατζέντα της υπεράσπισης των συμφερόντων μας και της άρνησης να κάνουμε παραχωρήσεις που θα ήταν μονομερείς και που δεν θα λάβουν υπόψη την ισορροπία όλων των συμφερόντων. Αυτό προχωράμε από τώρα, όταν ετοιμαζόμαστε για τις διαπραγματεύσεις, πρώτα από όλα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ, κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» για τη διεθνή συνεργασία και την υποστήριξη των Ρώσων του εξωτερικού.

πηγη