GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σοϊγκού: Ιδιωτικές αμερικανικές στρατιωτικές εταιρείες ετοιμάζουν προκλήσεις με χημικά στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, η διεθνής κατάσταση επιδεινώνεται, με τις εντάσεις στα δυτικά και τα ανατολικά σύνορα της Ρωσίας να θερμ...

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, η διεθνής κατάσταση επιδεινώνεται, με τις εντάσεις στα δυτικά και τα ανατολικά σύνορα της Ρωσίας να θερμαίνονται.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού υποστήριξε πως ιδιωτικές αμερικανικές στρατιωτικές εταιρείες σχεδιάζουν προκλήσεις στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν χημικά.



Ο υπουργός επέμεινε πως πάνω από 120 μέλη του προσωπικού των ιδιωτικών αυτών εταιρειών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπου εκπαιδεύουν τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις.

Σε ξεχωριστή συνθήκη, ο Σοϊγκού σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τονώνουν τη στρατιωτική παρουσία τους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, με αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό περίπου 8.000 ατόμων να έχει ήδη αναπτυχθεί στην ανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον, ο υπουργός υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ κάνει χρήση των επιλογών του αξιοποιώντας τις συμμαχίες του ενάντια στη Ρωσία, αναφερόμενος στη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, που συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις της Συμμαχίας.

«Το ΝΑΤΟ δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη στρατευμάτων στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας, περιλαμβανομένου και του ηπειρωτικού τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν διάφορες επιλογές χρήσης των συμμαχικών ομάδων ενάντια στη Ρωσία, που δεν αποτελούνται από μέλη του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αυξάνουν σκόπιμα την κλίμακα και την ένταση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των στρατευμάτων κοντά στη Ρωσία».
«Περιλαμβάνουν όλο και περισσότερο στρατηγική αεροπορία, διεξάγοντας προσομοιώσεις εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων στις εγκαταστάσεις μας.
Ο αριθμός των πτήσεών τους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας έχει διπλασιαστεί και παραπάνω», τόνισε.

Επίσης τόνισε πως η Ρωσία χρειάζεται σύντομα μια αντίδραση από την πλευρά του ΝΑΤΟ αναφορικά με τις προτάσεις της Μόσχας για εγγυήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μείωση στην ανάπτυξη στρατευμάτων, πλοίων και αεροσκαφών - και από το ΝΑΤΟ και από τη Ρωσία - καθώς και περιορισμό στην ανάπτυξη πυραύλων μεσαίας και μικρή εμβέλειας στο εξωτερικό και σε περιοχές όπου μπορούν να χτυπήσουν στόχους που ανήκουν στην άλλη πλευρά.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, πως η ουκρανική κυβέρνηση κλιμακώνει την κατάσταση στον Ντονμπάς και το κάνει με τη σιωπηρή συναίνεση της Δύσης.
Επιπρόσθετα, ο Πούτιν τόνισε πως αυτή η κλιμάκωση λαμβάνει χώρα ενόσω η Ουκρανία ενισχύεται με προηγμένα όπλα, γεγονός που επιφέρει απειλές στην ασφάλεια της Ρωσίας, είπε.

sputniknews.