GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι αστυνομικοί δεν είναι τελώνες! Να βγουν στην κάθε Ερμού για τους ανώμαλους και τους ελαφροχέρηδες των ημερών

Αφού η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι με την πανδημία αλλά και με την ακρίβεια, αν το χάσει και με την ασφάλεια, απομακρύνεται εντελώς από...

Αφού η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι με την πανδημία αλλά και με την ακρίβεια, αν το χάσει και με την ασφάλεια, απομακρύνεται εντελώς από την κοινωνία!

Ηαγορά έχει μπει για τα καλά σε εορταστικό κλίμα και το πρώτο δείγμα φάνηκε την περασμένη Κυριακή όταν και με σύμμαχο τον ήλιο “βούλιαξε'' η Ερμού και ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα εμπορικά για χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως και σε άλλα εμπορικά στέκια της πρωτεύουσας.



Το προ δύο εβδομάδων συμβάν, όμως, με την σεξουαλική παρενόχληση 12χρονων κοριτσιών στον γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας φέρνει στο φως την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του ρόλου των αστυνομικών αρχών.

Στην Ερμού κατά συνήθειο...αράζουν 2-3 κλιμάκια της Αστυνομίας, με μηχανές ή πεζή.

Αυτές τις γιορτινές μέρες ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος τους; Να προλάβουν περιστατικά σαν κι αυτά με τα 12χρονα κορίτσια ή ακόμη και μικροκλοπές μέσα στον κόσμο από “ελαφροχέρηδες” ή να ελέγχουν για πιστοποιητικά εμβολιασμού;

Η απορία αυτή δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού και από τα ρεπορτάζ που μιλούν για “σαρωτικούς ελέγχου” κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για την ανάσχεση της πανδημίας.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο ίδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η αποστολή των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι διπλή: Από τη μια η τάξη και η ασφάλεια και από την άλλη η εφαρμογή των μέτρων.

Η ευθύνη όλων μας «να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους», σημείωσε ο υπουργός από το Μαρκόπουλο όπου βρέθηκε για να παραλάβει 113 επιπλέον περιπολικά για την ενίσχυση της Άμεσου Δράσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μόνο που φαίνεται πως κάπου χάνεται το βασικό νόημα της υπηρεσίας των αρχών ασφαλείας.

Ιδίως στην παρούσα φάση όπου έχουνε συνεχή καταγεγραμμένα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων γυναικών από δράστες, μετανάστες και μη.

Θυμίζουμε:

5/12/2021

Πακιστανός αποπειράθηκε να βιάσει 26χρονη στην Κρήτη. Αφού δεν μπόρεσε, της έκλεψε το κινητό και 60 ευρώ

7/12/2021

Πακιστανοί προσπάθησαν να βιάσουν 15χρονη μέσα σε σχολείο στις Αχαρνές

10/12/2021

Στιγμές τρόμου για 17χρονη μαθήτρια: 50χρονος Νιγηριανός τη θώπευσε μέσα στο λεωφορείο

Λίγες μέρες μετά στην Κυψέλη συνελήφθη 43χρονος Αλβανος μετά από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση

Οι αστυνομικοί πρωτίστως οφείλουν να προλάβουν τον κάθε ανώμαλο και να προστατεύσουν τον πολίτη αυτές τις μέρες λοιπόν.

Οι αστυνομικοί δεν είναι τελώνες...

Οι μέρες που διανύουμε πέραν από εορταστικές είναι πονηρές και αφού η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι με την πανδημία αλλά και με την ακρίβεια, αν το χάσει και με την ασφάλεια, απομακρύνεται εντελώς από την κοινωνία!


πηγη