GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προς μια Νέα Εποχή Εθνών-Κρατών - Μέρος 2

Η υπόσχεση & η πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης Μέρος  2 Στην προσπάθεια μείωσης της φτώχειας στον Τρίτο Κόσμο, οι τεχνοκράτες συ...


Η υπόσχεση & η πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης

Μέρος  2

Στην προσπάθεια μείωσης της φτώχειας στον Τρίτο Κόσμο, οι τεχνοκράτες συνέβαλαν επίσης σημαντικά στο να φτάσει η Κίνα στην πρώτη θέση ως ο μεγαλύτερος εκπομπός CO2 στον κόσμο.

Η ΛΔΚ αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου συνόλου.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 14 %, ενώ η ΕΕ είναι στην τρίτη θέση με 10 %.

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ινδία είναι μικρότερες (7%), αν και αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί σύμφωνα με τις τρέχουσες, παγκοσμιοποιητικές «αναπτυξιακές στρατηγικές».

Το 1980, η κινεζική «συνεισφορά» στη συνολική παγκόσμια παραγωγή CO2 ήταν μόνο 7,5 %, ενώ το σύνολο για την Ινδία ανερχόταν σε μόλις 1,6 %.

Έτσι, τα τελευταία 40 χρόνια, η Κίνα και η Ινδία μαζί έχουν επεκτείνει το μερίδιό τους στην παγκόσμια παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα τέσσερις φορές.

Επί του παρόντος αμφότερες οι χώρες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος (40 %) του παγκόσμιου προβλήματος του διοξειδίου του άνθρακα.

Όσον αφορά την καύση άνθρακα, πρέπει να τονιστεί ότι η ΛΔΚ καταναλώνει το 51 % της συνολικής εξόρυξης στον κόσμο αυτής της εξαιρετικά ρυπογόνου πηγής ενέργειας.

Η Κίνα παράγει ετησίως περίπου 3,5 δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα από τα δικά της ορυχεία !

Αν και η ηγεσία της ΛΔΚ δεσμεύτηκε να μειώσει ριζικά την .....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: istos.net.gr.



.