GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βιέννη: Δεκάδες χιλιάδες Αυστριακοί πάλι στους δρόμους - «Όχι στον εμβολιασμό του φασισμού»!

Λίγο πριν την εφαρμογή των νέων εξοντωτικών μέτρων κατά των μη εμβολιασμένων Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή (26/12), πα...



Λίγο πριν την εφαρμογή των νέων εξοντωτικών μέτρων κατά των μη εμβολιασμένων

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή (26/12), παρά τις γιορτές των Χριστουγέννων για ακόμη μια φορά, στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, για να διαμαρτυρηθούν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τις εντολές κατ' οίκον περιορισμού για όσους δεν έχουν λάβει ακόμη το εμβόλιο!

Η αστυνομία εκτίμησε την συγκέντρωση στα 10.000 άτομα, οι διοργανωτές  όμως μιλούν τουλάχιστον για τους διπλάσιους.



Τα πανό ήταν ενδεικτικά της αγανάκτησης των πολιτών: «Όχι στον εμβολιασμό του φασισμού», «Δεν είμαι νεοναζί ή χούλιγκαν», «Αγωνίζομαι για την ελευθερία και ενάντια στο εμβόλιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός από τον Φεβρουάριο για όλους τους κατοίκους άνω των 14 ετών, εκτός από την περίπτωση απαλλαγής για λόγους υγείας.

Η κυβέρνηση βέβαια τόνισε πως: «Κανείς δεν θα εμβολιαστεί με τη βία»… αλλά βέβαια όσοι αρνηθούν τον εμβολιασμό θα πρέπει να πληρώσουν ένα αρχικό πρόστιμο 600 ευρώ, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αυξηθεί σε 3.600 ευρώ εάν δεν διευθετηθεί.

«Μπορεί να μην υπάρχει «φυσική» βία, υπάρχει όμως οικονομική όπως και οικονομικός εκφοβισμός, κάτι που κάνει την πράξη εξίσου βίαιη», απάντησε ένας εκ των οργανωτών της σημερινής διαδήλωσης.


Μεγάλες διαδηλώσεις και στο Βέλγιο σε Βρυξέλλες και Λιέγη

Περίπου 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των πολιτιστικών αιθουσών λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

«Όχι σε αυτό το ηλίθιο διάταγμα», «Σε αντίθεση με την οικονομία, ο πολιτισμός μας εμπλουτίζει» και «Χωρίς πολιτισμό, δεν υπάρχει μέλλον», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Ορισμένοι φορούσαν αποκριάτικες μάσκες και η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική. Παρά το ψιλόβροχο, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για δύο ώρες στους δρόμους του Μον ντεζ Αρ, της ιστορικής συνοικίας των Βρυξελλών όπου στεγάζονται πολλά μουσεία. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Μια άλλη διαδήλωση διαμαρτυρίας έγινε νωρίτερα στη Λιέγη, με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga Ανακοινώνοντας την Τετάρτη τα νέα μέτρα η κυβέρνηση σημείωσε ότι δεν σκοπεύει να επανεξετάσει την κατάσταση πριν από τις αρχές Ιανουαρίου.

Δεν έδωσε όμως κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.


πηγη