GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κρίσιμες διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας σχετικά με τις ρωσικές εγγυήσεις για Ουκρανία - Κρέμονται τα πάντα σε μια “κλωστή”

Η ρωσική απαίτηση για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, και η αμερικανική απάντηση θα καθορίσει το άμεσο μέλλον του πλανήτη Ο Ρώσος αναπληρωτής...


Η ρωσική απαίτηση για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, και η αμερικανική απάντηση θα καθορίσει το άμεσο μέλλον του πλανήτη

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ και η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κάρεν Ντόνφριντ είχαν συνομιλίες στη Μόσχα την Τετάρτη, για να συζητήσουν το ρωσικό αίτημα για δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται σε μια περίοδο έξαρσης των εντάσεων Ανατολής-Δύσης σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία.

Οι δυτικές χώρες έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξαπολύσει νέα επίθεση στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα ναι μεν αρνείται, αλλά στην πράξη ισχύει αφού έχουμε τεράστια μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Ρωσία θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ να εγγυηθούν ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία δεν θα επεκταθεί περαιτέρω προς τα ανατολικά ή δεν θα αναπτύξει ορισμένα πυραυλικά οπλικά συστήματα στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία.

«Έγινε διεξοδική συζήτηση για το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας (για τη Ρωσία) υπό το πρίσμα των επίμονων προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ να αλλάξουν τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη προς όφελός τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν έδωσε όμως, περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

Το Κρεμλίνο ανακοινώνει ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ απειλεί τη Ρωσία και έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις που της δόθηκαν όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση το 1991.

Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητές του είναι αμυντικού χαρακτήρα και έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν τη νέα επιθετικότητα της Ρωσίας.

Σε τρομερό οργασμό ρωσικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

“Τα δεδομένα της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών αποτρέπουν πιθανές κρίσεις”, δηλώνει ο αρχηγός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

“Το κρίσιμο καθήκον είναι να διακρίνουμε τα σημάδια μιας επικείμενης απειλής πολύ νωρίτερα και να τα ερμηνεύσουμε σωστά”, εξήγησε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, λόγω της σφοδρότατης κρίσης με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία.

«Σήμερα, οι υπάλληλοι της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών [εργάζονται] με τη μέγιστη προσοχή και χρησιμοποιούν τις πιο προηγμένες μεθόδους εξαγωγής και ανάλυσης πληροφοριών, οι οποίες καθιστούν δυνατή την πρόβλεψη και μερικές φορές την πρόληψη της εμφάνισης και ανάπτυξης κρίσεων.

Ο χρόνος δείχνει, τα συμπεράσματά μας είναι αξιόπιστα», σημείωσε ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο αρχηγός πληροφοριών της Ρωσίας ανέφερε ότι η ηγεσία της χώρας  εκτιμά τα αποτελέσματα της δουλειάς του τμήματος.

Από την άλλη πλευρά και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ( κοινότητα πληροφοριών) είναι σε εγρήγορση λόγω της καταστάσεως στην Ουκρανία, και καθημερινά ενημερώνουν τον Λευκό Οίκο.

Η κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ, παίρνει κρίσιμη τροπή, και η αλήθεια είναι ότι όλα θα κριθούν από το ρωσικό αίτημα για μη επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, κυριολεκτικά, ότι και να δηλώνουν πολλοί ειδικοί και  μη, με δήθεν “έγκυρη ενημέρωση”, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.


πηγη