GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ελληνική Λέσχη Κριμαίας: Η Ελλάδα έγινε κύρια βάση του ΝΑΤΟ με στόχο την Χερσόνησο -Τι σήμαινε το τηλεφώνημα Μπλίνκεν

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ταξίδι του στο Σότσι για να συναντηθεί με τον Πούτιν Πυρ και μανία είναι πολλοί στη...

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ταξίδι του στο Σότσι για να συναντηθεί με τον Πούτιν

Πυρ και μανία είναι πολλοί στην Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης και ελληνικής Λέσχης φίλων της Κριμαίας, για την μετατροπή της Ελλάδος σε κύρια βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με επίκεντρο την Χερσόνησο της Κριμαίας και την Μαύρη θάλασσα.

Πρόκειται για μία άποψη που ενστερνίζεται σαφέστατα η ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, η οποία βλέπει με ανησυχία την συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, όπως ακριβώς και οι Τούρκοι, αφού Μόσχα και Άγκυρα είχαν τα δικά τους σχέδια στην περιοχή.

     


“Οι Αμερικανοί μετατρέπουν την Ελλάδα σε στρατηγική βάση του ΝΑΤΟ με στόχο τη νότια Ρωσία, δηλαδή τη χερσόνησο της Κριμαίας”.

Αυτό ανακοινώθηκε από την ελληνική οργάνωση «Λέσχη Φίλων Κριμαίας».

Σύμφωνα με εκπροσώπους του συλλόγου και τοπικά ΜΜΕ, η τελευταία συμφωνία για την αμοιβαία αμυντική συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδος, επιβεβαιώνει ότι η χώρα έχει γίνει στρατηγική βάση για τον ευρωατλαντισμό.

«Η Μαύρη Θάλασσα μετατρέπεται ήδη σταδιακά σε καυτή ζώνη για αεροπορικές και ναυτικές επιθετικές επιχειρήσεις, ενώ  πολλά μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών, συμμετέχουν στην κλιμάκωση της έντασης», σημείωσε η οργάνωση.

Τα μέλη της Λέσχης τόνισαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν μια νέα περίοδο έντασης και ψυχρού πολέμου.

"Επιπλέον, οι Αμερικανοί παρουσιάζουν νέα εκσυγχρονισμένα όπλα σε ένα περιβάλλον που σταδιακά φτάνει στην «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει η Μόσχα για την περιοχή αυτή.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα στην Ανατολική Ευρώπη, τη Λευκορωσία, καθώς και από την αντιρωσική ρητορική για τη «μετακίνηση» του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αυτές διαψεύδονται ακόμη και από επίσημες πηγές στις Ηνωμένες Πολιτείες”, καταλήγει η Λέσχη.

Πρόκειται σαφώς για σκληρές δηλώσεις που έχουν στην βάση τους τον φόβο πιθανόν των Ελλήνων της περιοχής, την στοχοποίηση τους σε κάθε στρατιωτικό σενάριο κρίσης μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Τι σήμαινε το τηλεφώνημα Μπλίνκεν στον Έλληνα πρωθυπουργό πριν το ταξίδι στην Ρωσία  

Χθες είχαμε έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του  Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σκοπός της επικοινωνίας σύμφωνα με πολλούς ήταν να δοθούν “μηνύματα” των ΗΠΑ, τα οποία πιθανόν θα πρέπει να μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Β.Πούτιν, καθώς και το “όριο” που θα πρέπει να έχουν οι ελληνορωσικές σχέσεις, οι οποίες "θα πρέπει" να περιοριστούν στον πολιτιστικό και τον εμπορικό τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι σίγουρος για την άμβλυνση των εμποδίων για την ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών, στα πλαίσια μιας ειλικρινούς συνεργασίας, μόνο που η εποχή είναι δύσκολη, αφού οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ένταση με την Ρωσία για την Α.Ουκρανία.

Η πρόσφατη αμυντική συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, δεν αφήνει κανένα περιθώρια αμυντικής συνεργασίας της Μόσχας με την Αθήνα, ειδικά έναντι των επικείμενων εξελίξεων στην Ουκρανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να ακροβατήσει ανάμεσα στις επιδιώξεις των ΗΠΑ για Κριμαία και Α.Ουκρανία και τα ελληνικά συμφέροντα με την Μόσχα, κάνοντας ελιγμούς πολύ δύσκολους για κάθε πολιτικό.

Η χώρα μας πάντως, τηρεί ουδέτερη στάση έναντι των οποιωνδήποτε πολεμικών σχεδίων κατά της Ρωσίας, λόγω της παρουσίας Ελλήνων στην χώρα αυτή, και λόγω των ιστορικών και θρησκευτικών σχέσεων με την Μόσχα.

Η Αθήνα οφείλει και θα τηρήσει τελικά αποστάσεις πολλών “χιλιάδων χιλιομέτρων”, αν επιχειρηθεί οτιδήποτε απονενοημένο από το ΝΑΤΟ στην περιοχή, κάτι που σημειώνουμε ότι  πράττει ήδη η Τουρκία του Ερντογάν.


πηγη