GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεκινούν πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προς το Στεφανοβίκειο της Λάρισας και το “Kogălniceanu” της Ρουμανίας

Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιούνται μεταξύ 8 π.μ. και 6 μ.μ. και θα τηρούν τις τυπικές διαδικασίες μείωσης του θορύβου Κ...

Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιούνται μεταξύ 8 π.μ. και 6 μ.μ. και θα τηρούν τις τυπικές διαδικασίες μείωσης του θορύβου

Καθημερινές πτήσεις ελικοπτέρων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ξεκινούν από 1 έως 11 Δεκεμβρίου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προς το Στεφανοβίκειο της Λάρισας και το “Mihail Kogălniceanu” της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με το  evrosnews.gr, αυτό ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από την έδρα της Διοίκησης χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στην Αφρική (US Army Europe and Africa command) που βρίσκεται στο Βισμπάντεν της Γερμανίας και όπως αναφέρει, όλη αυτή η επιχείρηση αφορά την στρατιωτική επιχείρηση “Atlantic Resolve” Αμερικανών και ΝΑΤΟ.



Τα ελικόπτερα θα είναι Black Hawk και Apache, θα πετούν τις 10 αυτές ημέρες μεταξύ 8 το πρωί και 6 το απόγευμα και από το λιμάνι προς την Ρουμανία θα περνούν από τον εναέριο χώρο του νομού Έβρου. 

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση από την έδρα των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής:

“Από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, ελικόπτερα του Στρατού των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην Ελλάδα, και να πετάξουν προς το Στεφανοβίκειο, Ελλάδα και τον Mihail Kogălniceanu, στη Ρουμανία.

Τα ελικόπτερα Black Hawk και Apache ανήκουν στην 1η Αεροπορική Ταξιαρχία Ιππικού, 1η Μεραρχία Ιππικού από το Φορτ Χουντ του Τέξας, τα οποία φτάνουν για ανάπτυξη εννέα μηνών.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερομηνιών, οι κάτοικοι αυτών των πόλεων και των κοινοτήτων, ενδέχεται να δουν σχηματισμό ελικοπτέρων.

Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιούνται μεταξύ 8 π.μ. και 6 μ.μ. και θα τηρούν τις τυπικές διαδικασίες μείωσης του θορύβου.

Εκτιμούμε τη σχέση μας με τους Έλληνες και Ρουμάνους συμμάχους μας και κάνουμε εθελοντικά βήματα για να είμαστε καλοί συνεργάτες, διατηρώντας παράλληλα την μαχητική μας αποτελεσματικότητα.

Θα ληφθούν συνετά προληπτικά μέτρα για τον COVID-19, όπως η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η εκ περιτροπής εργασία για να διασφαλιστεί η υγεία και η προστασία των ενόπλων δυνάμεων που συμμετέχουν και του τοπικού πληθυσμού.

Το να είμαστε καλοί επισκέπτες στα κράτη υποδοχής μας σημαίνει σεβασμό των απαιτήσεων μετακίνησης τους, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης των μέτρων μετριασμού του COVID-19 κάθε χώρας υποδοχής.

Από τον Απρίλιο του 2014, ο Στρατός των ΗΠΑ Ευρώπης και Αφρικής ηγείται των προσπαθειών Atlantic Resolve του Υπουργείου Άμυνας, φέρνοντας μονάδες που εδρεύουν στις ΗΠΑ στην Ευρώπη για εννέα μήνες κάθε φορά.

Η ανάπτυξη έτοιμων, αξιόπιστων για τη μάχη δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη για την υποστήριξη του Atlantic Resolve, είναι απόδειξη της ισχυρής και αδιάκοπης δέσμευσης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη.

Μέσω διμερούς, κοινής και πολυεθνικής εκπαίδευσης, το Atlantic Resolve δημιουργεί ετοιμότητα, αυξάνει τη διαλειτουργικότητα και ενισχύει τον δεσμό μεταξύ των συμμάχων και των στρατιωτικών εταίρων”.


πηγη