GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το Ίδρυμα Gates χορήγησε πάνω από 54.000.000 δολάρια στην Κίνα - Χρηματοδοτήθηκε και το εργαστήριο της Wuhan

Από τον Δεκέμβριο του 2019, το Ίδρυμα έχει στείλει συνολικά 93 επιχορηγήσεις που αθροίζονται σε 54.573.428$ σε έργα που εδρεύουν στην Κίνα Α...

Από τον Δεκέμβριο του 2019, το Ίδρυμα έχει στείλει συνολικά 93 επιχορηγήσεις που αθροίζονται σε 54.573.428$ σε έργα που εδρεύουν στην Κίνα

Από την έναρξη του COVID-19, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει στείλει πάνω από 54 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση έργων «παγκόσμιας υγείας» στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων ιδρυμάτων που ελέγχονται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (CCP) και τους συνεργάτες του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, όπως αναφέρει το The National Pulse.

Από τον Δεκέμβριο του 2019, το Ίδρυμα έχει στείλει συνολικά 93 επιχορηγήσεις που αθροίζονται σε 54.573.428 $ σε έργα που εδρεύουν στην Κίνα.



Μεταξύ των δικαιούχων της επιχορήγησης είναι αρκετά ιδρύματα που διοικούνται από το ΚΚΚ, όπως το Beijing Normal University, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Πανεπιστήμιο Tsinghua, και κυβερνητικοί θεσμοί όπως το Υπουργείο Γεωργίας, το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Το CDC της Κίνας έπαιξε βασικό ρόλο στην αφήγηση ότι ο COVID-19 αναπτύχθηκε φυσικά σε αντίθεση με την ανίχνευση της προέλευσής του στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Η πρώτη είναι μια πλέον καταρριφθείσα θεωρία συνωμοσίας που διαδίδεται από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές, τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης και την πολιτική αριστερά σε όλο τον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο της Γουχάν έλαβε επιχορήγηση 127.650 δολαρίων από το Ίδρυμα τον Ιανουάριο του 2021, παρά το γεγονός ότι η σχολή συνεργάζεται τακτικά με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για έρευνα, συμπεριλαμβανομένων μελετών που επικεντρώνονται στους κορονοϊούς νυχτερίδων που χρηματοδοτούνται από τον Άντονι Φάουτσι.

Αρκετές από τις επιχορηγήσεις του Ιδρύματος Γκέιτς στοχεύουν στην ενδυνάμωση της Κίνας να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην παγκόσμια υγεία και διακυβέρνηση, παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος να αποκαλύψει την προέλευση του COVID-19.

Τον Οκτώβριο, το ίδρυμα έστειλε 150.000 δολάρια στο Κέντρο Ανταλλαγών Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας για να χρηματοδοτήσει ένα έργο «για την ενίσχυση της συμβολής της Κίνας στην έρευνα και ανάπτυξη στην παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη ενισχύοντας τις συνεργασίες με την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο».

Άλλα 300.000 δολάρια στάλθηκαν στο κρατικό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Κίνας τον Σεπτέμβριο για να «δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την υποστήριξη της δέσμευσης της Κίνας στην παγκόσμια υγεία».

Αρκετές επιχορηγήσεις έχουν επίσης επικεντρωθεί στη διεύρυνση του ρόλου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην ανάπτυξη και διανομή εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχορήγησης 300.000 δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Tsinghua τον Αύγουστο του 2020 «για τη δημιουργία μιας δεξαμενής σκέψης για την παροχή ρυθμιστικής επιστημονικής έρευνας και τεχνικής υποστήριξης για προτάσεις κατασκευής οικοσυστήματος εμβολίων».

Το πανεπιστήμιο του ηγέτη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Xi Jinping, το Πανεπιστήμιο Tsinghua έχει ιστορικό επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

To Tsinghua έχει επίσης «σαφή σχέση μεταξύ τους και της κρατικής διοίκησης για την τεχνολογία και τη βιομηχανία στις συζητήσεις σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με τον πρώην Ανώτερο Αξιωματικό Πληροφοριών στην Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας και τον αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νικόλαο Ευθυμιάδη.

120.000$ στάλθηκαν στο κρατικό Πανεπιστήμιο Zhejiang τον Μάιο του 2020 για να «εμπλακεί η Κίνα να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην παγκόσμια διακυβέρνηση και να συνεισφέρει περισσότερο στο GAVI».

Η GAVI, πρώην Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση, περιγράφει τον εαυτό της ως μια «παγκόσμια σύμπραξη για την υγεία οργανισμών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που στοχεύει στην ανοσοποίηση για όλους».

Τον Μάιο του 2020, το ίδρυμα έστειλε 600.000 δολάρια στο CDC της Κίνας «για να υποστηρίξει την αντίδραση και την αξιολόγηση έκτακτης ανάγκης και να προετοιμάσει την Κίνα για την πιθανή πανδημία, η οποία όχι μόνο θα βοηθήσει στον έλεγχο και τον περιορισμό της νόσου, αλλά θα συμβάλει στην εμπειρία της Κίνας στην παγκόσμια υγεία».

Επιπρόσθετα 400.000 $ στάλθηκαν στην CanSino Biologics Inc. «για την υποστήριξη της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού, τα οποία θα αυξήσουν τη διαθεσιμότητα ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για βιώσιμη, παγκόσμια διανομή και χρήση» τον Απρίλιο του 2020.

Το Ίδρυμα Gates έχει επίσης χρηματοδοτήσει έργα που στοχεύουν στην επέκταση του ρόλου της Κίνας στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχορήγησης 170.410 δολαρίων στην Κινεζική Ακαδημία Γεωργικών Επιστημών «για την υποστήριξη στοχευμένων ερευνών και δραστηριοτήτων οικοδόμησης συναίνεσης για την εκπόνηση του Σχεδίου Εκσυγχρονισμού Γεωργίας Κίνας-Αφρικής με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Κίνας για τη διευκόλυνση του αγροτικού μετασχηματισμού των χωρών της Αφρικής».


πηγη