GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Στιβ Μπάνον παραδόθηκε στο FBI

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται για περιφρόνηση του Κογκρέσου, επειδή αψήφησε μια κλήτευση από επιτροπή της ...


Ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται για περιφρόνηση του Κογκρέσου, επειδή αψήφησε μια κλήτευση από επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία συγκροτήθηκε για να ερευνήσει την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Παραδόθηκε σήμερα στο FBI ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, μετά τις ποινικές κατηγορίες που απήγγειλε εξεταστική επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.



«Είναι όλα θόρυβος. Θέλω να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στο μήνυμα. [...] Καταρρίπτουμε το καθεστώς Μπάιντεν» δήλωσε κατά την άφιξή του στο γραφείο του FBI στην Ουάσιγκτον.



Ο Μπάνον εμφανίστηκε τελικά ενώπιον του δικαστηρίου αργότερα και ο δικαστής αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Ως μέρος της συμφωνίας, δόθηκε εντολή στον Μπάνον να συμμορφωθεί με τους όρους της προδικασίας, όπως η παράδοση του διαβατηρίου του, η ειδοποίηση για οποιοδήποτε ταξίδι εσωτερικού και έγκριση του δικαστηρίου για οποιοδήποτε διεθνές ταξίδι.

Την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστή Καρλ Νίκολς, ο οποίος έχει διοριστεί από τον Τραμπ.

Στον 67χρονο απαγγέλθηκαν την περασμένη εβδομάδα δύο κατηγορίες εγκληματικής περιφρόνησης: μία για άρνηση να εμφανιστεί για κατάθεση στο Κογκρέσο και μία δεύτερη για άρνηση να παράσχει έγγραφα ως απάντηση στην κλήτευση της επιτροπής.


Ο Μπάνον μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών, εάν καταδικαστεί και για τις δύο κατηγορίες.


sputniknews