GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νεκροί δύο Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη Λευκορωσία

Τη ζωή τους έχασαν δύο Ρώσοι στρατιωτικοί την Παρασκευή έπειτα από ανώμαλη προσγείωση που είχαν τα αλεξίπτωτά τους σε κοινή άσκηση στη Λευκο...

Τη ζωή τους έχασαν δύο Ρώσοι στρατιωτικοί την Παρασκευή έπειτα από ανώμαλη προσγείωση που είχαν τα αλεξίπτωτά τους σε κοινή άσκηση στη Λευκορωσία νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τα μέλη της μονάδας των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων της Ρωσίας προσγειώθηκαν σε άγνωστο σημείο κοντά στην πόλη Γκρόντνο της Λευκορωσίας.


«Σύμφωνα με αναφορά από το πεδίο, λόγω ξαφνικής ισχυρής ριπής ανέμων κοντά στο έδαφος, κατέβηκαν απότομα τα αλεξίπτωτα δύο στρατιωτών, οι οποίοι είχαν εκπαιδευτές υψηλής εξειδίκευσης» τονίζει αρχικά το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Στη συνέχεια προσθέτει πως και οι δύο αλεξιπτωτιστές είχαν τραβήξει τα σκοινιά της αντίστασης, ενώ ένας εκ των δύο επιχείρησε να σταματήσει την ανεξέλεγκτη καθοδική τους πορεία χρησιμοποιώντας το εφεδρικό του αλεξίπτωτο.

Ωστόσο, λόγω χαμηλού υψομέτρου, το εφεδρικό σύστημα δεν πρόλαβε να λειτουργήσει και υπήρξε η σκληρή πρόσκρουση.

Ως αποτέλεσμα της συντριβής και οι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε τοπικό νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκε όλη η απαραίτητη βοήθεια, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Σε εξέλιξη είναι όλες οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.


Πηγή: Sputnik