GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κατέρρευσε το αφήγημα του εμβολιασμού - Γκάγκα (αν. υπ. Υγείας): Οι εμβολιασμένοι νοσούν περισσότερο από τους ανεμβολίαστους

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα Σάλος έχει προκληθεί τις τελευτ...


Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία αποδόμησε το αφήγημα της κυβέρνησης περί εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Ειδικότερα, η κυρία Γκάγκα, πνευμολόγος με εκτεταμένο διεθνές ερευνητικό έργο σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι «οι εμβολιασμένοι κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο».

Με άλλα λόγια, από τα πιο επίσημα χείλη μαθαίνουμε ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια όχι μόνο δεν αρκούν, αλλά δεν έχουν και κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα στη δημόσια υγεία.

Παρ' όλα αυτά, μας καλούν για τρίτη και μπορεί για τέταρτη και -γιατί όχι;- πέμπτη δόση...

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιμένει στην τρέχουσα διχαστική λογική, διακρίνοντας τους Έλληνες πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και καταπατώντας κατά τρόπο κατάφωρα αντισυνταγματικό το φυσικό και αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης (habeas corpus).

«Με τα μνημόνια είχαμε την οικονομική τρομοκρατία, γίναμε το πειραματόζωο της Ευρώπης και μας τρομοκράτησαν.

Παραιτηθήκαμε από την οικονομική κυριαρχία.

Το ίδιο είναι και τώρα.

Είναι η επίθεση του φόβου, ότι πεθαίνουμε από κάποιο ιό που δεν είναι ούτε λοιμώδης, ούτε πανδημία ούτε περισσότερο θανατηφόρος από την γρίπη», είχε δηλώσει ξεκάθαρα πριν από μήνες ο έγκριτος συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης.

«Έχασε η ιατρική την ταυτότητά της, όπως οι νομικοί και οι οικονομολόγοι, που έπεσαν θύματα της εξουσίας.

«Όταν βρίσκουν πρόβατα, περνάει το πράγμα», είχε προσθέσει χαρακτηριστικά.


«Tηλεπιστήμονες»


Πράγματι, η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από πλειάδα ειδικών, προεξάρχοντος στην αρχή της πανδημικής κρίσης του επικεφαλής λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, συνοδεία πάντα του «αλησμόνητου» τότε γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, εξύφανε το σενάριο του εμβολιασμού ως πανάκειας…

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα οι Έλληνες τηλεπιστήμονες, ειδικοί περί του κορωνοϊού, έχουν πει κατά κόρον και κατ’ εξακολούθηση ψέματα, έχουν παραπλανήσει και τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία, αγγελιαφόροι τρόμου, προπαγάνδας και fake news

Λειτουργώντας άκρως αντιεπιστημονικά, ψεύδονται ασυστόλως, ενίοτε με δόλο.

Κάπως έτσι μάθαμε στην αρχή της πανδημικής κρίσης, για παράδειγμα, ότι οι μάσκες δεν προστατεύουν και κατόπιν ανακαλύψαμε –ω του θαύματος– ότι προσφέρουν «μεγίστη βοήθεια».


Καταρρέει ο μύθος


Όμως, όπως φαίνεται, ο «μύθος» των εμβολίων καταρρέει, και έπειτα από αυτό θα πρέπει να τεκμηριώσει γιατί το υποστήριξε με τέτοια θέρμη, δεδομένων της ανεπάρκειας των επιστημονικών δεδομένων και της καταστροφής που επέφεραν τα πανδημικά μέτρα στην οικονομία της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η κυρία Γκάγκα εν τη ρύμη του λόγου – γλώσσα λανθάνουσα… που λέει και ο θυμόσοφος λαός – είπε μια βασική αλήθεια: ότι οι εμβολιασμένοι όχι μόνο αρρωσταίνουν από κορωνοϊό, αλλά αρρωσταίνουν περισσότερο.

Και εν προκειμένω εύλογη η απορία όσων άκουσαν αυτή τη δήλωση: «Δηλαδή εάν αρρωσταίνω περισσότερο και κολλάω πολύ περισσότερο επειδή έκανα το εμβόλιο γιατί έπρεπε να το κάνω;».



www.bankingnews.gr