GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Εσθονία οχυρώνεται με συρματοπλέγματα κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία

Τα γυμνάσια προγραμματίζεται να διαρκέσουν έως τις 25 Νοεμβρίου και καλούνται να δοκιμάσουν την ταχεία αντίδραση της εθνικής αλυσίδας δ...


Τα γυμνάσια προγραμματίζεται να διαρκέσουν έως τις 25 Νοεμβρίου και καλούνται να δοκιμάσουν την ταχεία αντίδραση της εθνικής αλυσίδας διοίκησης, ανέφερε η εσθονική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Εσθονίας κλήτευσε σήμερα 1.700 εφέδρους για γυμνάσια που δεν είχαν προαναγγελθεί τα οποία θα περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ενός φράχτη από συρματόπλεγμα κατά μήκος των 40 χλμ των συνόρων της με τη Ρωσία, καθώς εντείνεται η μεταναστευτική κρίση στην κοντινή Λευκορωσία.

Η ΕΕ κατηγορεί τη Λευκορωσία ότι δέχεται με αεροπορικές πτήσεις χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και τους ωθεί να περάσουν στις χώρες μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία σε αντίποινα για τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί στο Μινσκ.

Η Λευκορωσία αρνείται ότι υποδαυλίζει σκόπιμα την κρίση.

Οι γειτονικές προς τη Λευκορωσία χώρες της ΕΕ έχουν προειδοποιήσει πως η κρίση μπορεί να οδηγήσει σε στρατιωτική σύρραξη, έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα.

Η Εσθονία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει παρόμοια γεωπολιτική ιστορία με τη Λιθουανία και τη Λετονία, αν και δεν έχει σύνορα με τη Λευκορωσία, στενό σύμμαχο της Ρωσίας.

Τα γυμνάσια προγραμματίζεται να διαρκέσουν έως τις 25 Νοεμβρίου και καλούνται να δοκιμάσουν την ταχεία αντίδραση της εθνικής αλυσίδας διοίκησης, ανέφερε η εσθονική κυβέρνηση.

Οι έφεδροι θα βοηθήσουν στην τοποθέτηση συρματοπλέγματος 40 χλμ. κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, όπου ο κίνδυνος παράνομων διελεύσεων είναι ο μεγαλύτερος, ανέφερε η εσθονική αστυνομία και συνοροφυλακή.

«Αυτό που συμβαίνει στην Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία απαιτεί επίσης την ενίσχυση των συνοριακών υποδομών στην Εσθονία» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας και συνοροφυλακής Έλμαρ Βάχερ.


πηγη