GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Α.Λουκασένκο σε Πολωνία: «Αν τα πράγματα πάνε πολύ μακριά ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος»

Η Λευκορωσία δεν θέλει σύγκρουση με την Πολωνία, αλλά περιμένει απάντηση από τις Βρυξέλλες σχετικά με το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεχθεί 2.00...


Η Λευκορωσία δεν θέλει σύγκρουση με την Πολωνία, αλλά περιμένει απάντηση από τις Βρυξέλλες σχετικά με το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεχθεί 2.000 μετανάστες εγκλωβισμένους στα λευκορωσικά σύνορα, δήλωσε ο λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο δήλωσε επίσης ότι η Λευκορωσία θα ζητήσει από την Γερμανία να υποδεχθεί μετανάστες προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει έρθει σε επαφή με το Μινσκ για το θέμα.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Λευκορωσία ότι συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους από την Μέση Ανατολή για να τους διοχετεύσει στα σύνορα με την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία ωθώντας τους να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαντώντας έτσι στην επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά του Μινσκ για την άγρια καταστολή του αντιπολιτευτικού κινήματος.

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε επίσης ότι δεν επιδιώκει σύγκρουση με την Πολωνία, η οποία μπορεί «να οδηγήσει σε πόλεμο», μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

«Πρέπει να φθάσουμε στους Πολωνούς, σε κάθε Πολωνό, και να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε βάρβαροι, ότι δεν θέλουμε σύγκρουση. Δεν την χρειαζόμαστε. Διότι καταλαβαίνουμε ότι, αν τα πράγματα πάνε πολύ μακριά, ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος», είπε ο λευκορώσος πρόεδρος. «Και αυτό θα ήταν καταστροφή. Αυτό το καταλαβαίνουμε πολύ καλά. Δεν θέλουμε κανενός είδους ανάφλεξη».

Προειδοποίησε επίσης ότι η Πολωνία θα πρέπει να εξετάσει τις συνέπειες της υλοποίησης της απειλής της να κλείσει το σιδηροδρομικό συνοριακό πέρασμα με την Λευκορωσία, λέγοντας ότι, στην περίπτωση αυτή, η κυκλοφορία των τρένων θα εκτραπεί για να περάσει μέσα από την εμπόλεμη ζώνη του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι προειδοποίησε χθες ότι η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα με την Λευκορωσία μπορεί να είναι το πρελούδιο για κάτι χειρότερο, ενώ, σύμφωνα με τους πολωνούς συνοριοφύλακες, οι λευκορωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν μετανάστες στα σύνορα.


πηγη