GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πολωνία: Κατηγορεί τους Λευκορώσους συνοριοφύλακες ότι επιτέθηκαν με λέιζερ και βοήθησαν μετανάστες να περάσουν τα σύνορα

Παράλληλα η Ουκρανία αποφάσισε να υποστηρίξει τις δηλώσεις των χωρών της ΕΕ , οι οποίες κατηγορούν το Μινσκ ότι χρησιμοποιεί τη μετανασ...


Παράλληλα η Ουκρανία αποφάσισε να υποστηρίξει τις δηλώσεις των χωρών της ΕΕ , οι οποίες κατηγορούν το Μινσκ ότι χρησιμοποιεί τη μεταναστευτική κρίση για πολιτικούς σκοπούς

Οι Πολωνοί συνοριοφύλακες είπαν ότι τη νύχτα οι συνάδελφοί τους από τη Λευκορωσία χρησιμοποίησαν λέιζερ εναντίον τους με τα οποία έλαμπαν στα μάτια για να βοηθήσουν τους μετανάστες να διαπεράσουν τα σύνορα.

Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των πολωνικών συνοριοφυλάκων.

Οι Πολωνοί κατηγόρησαν επίσης τους Λευκορώσους ότι προμηθεύουν αέριο σε μετανάστες.

"Μια ομάδα περίπου 100 μεταναστών περίμενε το ενδεχόμενο παράνομης διέλευσης των συνόρων.

Οι Λευκορώσοι εξόπλισαν αλλοδαπούς με δακρυγόνα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά των πολωνικών υπηρεσιών.

Εμποδίσαμε αυτό και τις επακόλουθες απόπειρες παράνομης διέλευσης των συνόρων", αναφέρει η δήλωση.

Δείτε εδώ: https://core.telegram.org/widgets

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα η  Βαρσοβία απειλεί να σταματήσει τη σιδηροδρομική επικοινωνία με τη Λευκορωσία, γεγονός που θα οδηγήσει σε απώλεια της μερίδας του λέοντος από τα εισοδήματα από τη διαμετακόμιση προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Για την Πολωνο-Λευκορωσική κρίση μίλησε σήμερα και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Είπε ότι προκλήθηκε από τη Δύση με την πολιτική της στη Μέση Ανατολή.

Είπε επίσης ότι ο Λουκασένκο και η Μέρκελ είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν προσωπικά στο εγγύς μέλλον για την επίλυση του προβλήματος.

Ο Πούτιν δεν ενέκρινε τις απειλές του Λουκασένκο να διακόψει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία αποφάσισε να υποστηρίξει τις δηλώσεις των χωρών της ΕΕ , οι οποίες κατηγορούν το Μινσκ ότι χρησιμοποιεί τη μεταναστευτική κρίση για πολιτικούς σκοπούς.

«Αυτό που συμβαίνει ταυτίζεται με εμπορία ανθρώπων, οι αρχές της Λευκορωσίας κατηγορούνται για μια «κυνική και απάνθρωπη» προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από τις καταστολές στη χώρα», αναφέρει το μήνυμα. https://core.telegram.org/widgets

Ο Strana μίλησε επίσης για το πώς η κρίση με τους μετανάστες στα σύνορα με τη Λευκορωσία αλλάζει την κατάσταση στην Πολωνία .

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο παραδέχτηκε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ενταχθεί στην κατάσταση με τους μετανάστες στα σύνορα .


πηγη