GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του περί δημιουργίας ΜΕΘ χωρίς πεπιεσμένο αέρα

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου σε τηλεοπτικούς σταθμούς περί δημιουργ...


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου σε τηλεοπτικούς σταθμούς περί δημιουργίας πέντε «ΜΕΘ» χωρίς πεπιεσμένο αέρα με απογοητευτική θνητότητα, στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αυτών καθώς και αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής είπε μεταξύ άλλων πως : «Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο.

Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα».

Πηγή