GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας ο ομογενής Γιώργος Καμπόσος

Ο Γιώργος Καμπόσος είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής παίρνοντας πανάξια τη ζώνη από τα χέρια του, μέχρι και σήμερα αήττητου, Τεοφίμο Λόπες...



Ο Γιώργος Καμπόσος είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής παίρνοντας πανάξια τη ζώνη από τα χέρια του, μέχρι και σήμερα αήττητου, Τεοφίμο Λόπες στη Νέα Υόρκη με ένα γήπεδο εναντίον του

Ο 28χρονος Ελληνοαστραλός - με καταγωγή από τη Σπάρτη - ήταν ο μεγάλος νικητής, κατακτώντας τους τίτλους WBA, IBF, WBO και The Ring στην κατηγορία ελαφρέων βαρών.

Μία νίκη μάλιστα που θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία της πυγμαχίας της Αυστραλίας και ήρθε μέσα στο "σπίτι" του μέχρι πρότινος αήττητου Τεοφίμο Λόπες, στο "Madison Square Garden" της Νέας Υόρκης. 

H απόφαση των κριτών δεν ήταν ομόφωνη κι ο Καμπόσος αναδείχτηκε νικητής με split desicion, καθώς δύο εξ αυτών "έβγαλαν" εκείνον νικητή στα σημεία (115-111, 115-112 υπέρ και 113-114 κατά).



Καταγωγή από Σπάρτη

Ο μεγάλος νικητής του αγώνα Γιώργος Καμπόσος αφιέρωσε τη νίκη στον Έλληνα παππού του, που μετανάστευσε στην Αυστρία από τη Σπάρτη. «Πίστεψα στον εαυτό μου και τον στήριξα.

Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον παππού μου, τον Γιώργος Καμπόσος, ο οποίος πέθανε πριν από δύο μήνες, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ μαζί μου», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο 28χρονος πρωτοπυγμάχος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του: 

«Θέλω να απολαύσει τον γιο του.

Ξεχάστε τα όλα αυτά, τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο σημαντικό».

Όσο για τον Λόπεζ, μετά την ήττα του απώλεσε τρεις τίτλους (WBA, WBO, IBF), ενώ δήλωσε πως μπορεί να αλλάξει κατηγορία.


πηγη