GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Όλα μπροστά στα μάτια μας...

Ένας νέος όρος κάνει ολοένα και περισσότερο την εμφάνιση του και θα αποτελέσει το σημείο καμπής των επερχόμενων τεχνολογικών εξελίξεων....


Ένας νέος όρος κάνει ολοένα και περισσότερο την εμφάνιση του και θα αποτελέσει το σημείο καμπής των επερχόμενων τεχνολογικών εξελίξεων.

Πρόκειται για την super artificial intelligence, που αποτελεί το επόμενο βήμα της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence-AI) η οποία μετασχηματίζει ήδη τον τρόπο ζωής που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, καθώς επηρεάζει κάθε τομέα της καθημερινότητας (οικονομία, ψυχαγωγία, επικοινωνία κλπ).

Όπως ανέφερε ο Αναστάσιος Σπανίδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Generation Y, από το βήμα της τεχνολογικής έκθεσης «Beyond 4.0», η super artificial intelligence, με απλά λόγια, είναι το σημείο εκείνο όπου η τεχνητή νοημοσύνη που εφαρμόζεται σε μια μηχανή (πχ ένα ρομπότ) θα γίνει πιο έξυπνη, πιο γρήγορη από τον άνθρωπο και θα αποκτήσει την δική του συνειδητότητα πώς πρέπει να κάνει κάτι που του έχει ανατεθεί.

ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ SUPER ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΡΑΓΕ;;; Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ;;;

Η μηχανή με την βοήθεια του machine learning που θα την τροφοδοτεί με δεδομένα θα καταλαβαίνει από μόνη της πώς θα αυτοβελτιώνεται, χωρίς την βοήθεια του ανθρώπου, ο οποίος θα αλλάξει, προκειμένου να μπορεί να επικοινωνεί (ΕΔΩ) απευθείας με εκείνη ή και να παίρνει εντολές, οι οποίες θα επηρεάζουν, προφανώς, την καθημερινότητά του στο πλαίσιο μίας αλληλεπίδρασης.

Και τι θα κάνουν όλη μέρα οι άνθρωποι, άπαξ και η τεχνητή νοημοσύνη πάρει τα ηνία;;;

Ο Γιουβάλ Νώαχ Χαράρι είναι Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής του τμήματος ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, έχοντας συνομιλήσει στην Αθήνα και με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, προαναγγέλοντας μάλιστα πως θα υπάρχουν κάποιες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, που θα γίνουν πρότυπα του νέου «ψηφιακού κόσμου», έχει δηλώσει το αδιανόητο!!!

Σύμφωνα με όσα έχει πει στο παρακάτω βίντεο του 2017, το οποίο ανέδειξαν τώρα, οι άνθρωποι που θα παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα παίζουν όλη την ημέρα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, συμμετέχοντας σε ψηφιακούς κόσμους, όπως αυτούς που φτιάχνει το facebook και ανακοίνωσε επίσημα ο Mark Zugkerberg.

Μάλιστα γίνεται σύγκριση με τις θρησκείες, οι οποίες αποτελούν και εκείνες, σύμφωνα με τον Χαράρι, «παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που ακολουθείς κανόνες».

«Αν το ισοζύγιό σου είναι θετικό τότε πας στο επόμενο επίπεδο, τον παράδεισο.

Αφού οι άνθρωποι παίζουν λοιπόν τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, εδώ και χιλιάδες χρόνια! Γιατί όχι και στον 21ο αιώνα;;;», υπογραμμίζεται.

Με άλλα λόγια, βάσει των όσων έχει πει ο Χαράρι, το «παιχνίδι της θρησκείας» θα δώσει την θέση του σε ένα άλλο παιχνίδι, αυτό της επιστήμης σε ένα ολοκαίνουριο μάτριξ, στο οποίο οι άνθρωποι όμως θα γνωρίζουν ότι είναι ψεύτικο.

Ο Τζέιμς Πούλος είναι ο Εκτελεστικός Συντάκτης του The American Mind, της διαδικτυακής έκδοσης του Ινστιτούτου Claremont που είναι αφιερωμένη στην προώθηση της συζήτησης σχετικά με τις ιδέες και τις αρχές που οδηγούν την πολιτική ζωή.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Χαράρι, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Δείτε τον Harari και την βιογραφία του. Δεν πιστεύει πως μπορούμε να παραμείνουμε άνθρωποι.

Λέει ότι θα αυτοκαταστραφούμε με πυρηνικά όπλα ή ότι θα κάψουμε την Γη μέχρι να γίνει αποκαΐδια και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να εγκαταλείψουμε την ανθρώπινή μας φύση».

Δείτε στην αρχή του βίντεο τι λέει ο Χαράρι, το 2017 και πως το σχολιάζουν σήμερα:


Ολόκληρο το βίντεο ΕΔΩ, στο 42ο λεπτό το επίμαχο σημείο!


el.gr