GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με τεστ σε χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα και τράπεζες οι ανεμβολίαστοι

Τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ Και νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους συμπ...

Τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ

Και νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία Covid-19, με την έμφαση να δίνεται στη διενέργεια επιπλέον rapid tests, καθώς θα τούς χρειάζονται για να επισκεφθούν δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κομμωτήρια και εμπορικά καταστήματα.

«Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας.
Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού.
Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες», είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης, ενώ, αναφερόμενος στην ενίσχυση του ΕΣΥ, είπε ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ.



«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε ο υπουργός.
«Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε και προέταξε ότι «πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός, αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη».
Μίλησε, επίσης, για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό, με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Κατόπιν, έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. «Από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια», ανέφερε.
Ειδικότερα, επισήμανε πως όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα υποχρεούνται σε δύο rapid test ή μοριακό εβδομαδιαίως, με δικό τους κόστος, ενώ γενικότερα οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εμφανίζουν αρνητικό rapid ή μοριακό test, προκειμένου να εισέλθουν σε εμπορικά καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κομμωτήρια.
Το συγκεκριμένο μέτρο, πάντως, δεν αφορά αγορές τροφίμων, φαρμακεία και την εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.

Παραμένει το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς

Σημείωσε δε πως το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα στοιχεία είναι αμείλικτα» για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση.

Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, από όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 
Ενημέρωσε, επίσης, ότι αναβαθμίζονται οι ποινές για όσους δεν τηρούν τα μέτρα και πως εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.
«Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ.
Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα», σημείωσε καταλήγοντας ο Θάνος Πλεύρης.

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις:


.