GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ε.Μακρόν: «Θα κατασκευάσουμε νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες για να είμαστε ενεργειακά ανεξάρτητοι»

Oι Γάλλοι θεωρούν το ηλεκτρικό ρεύμα στρατηγικό αγαθό και δεν θέλουν να εξαρτώνται από τρίτες χώρες για την απόκτησή του συνεπώς η Γαλλ...


Oι Γάλλοι θεωρούν το ηλεκτρικό ρεύμα στρατηγικό αγαθό και δεν θέλουν να εξαρτώνται από τρίτες χώρες για την απόκτησή του συνεπώς η Γαλλία θα ξεκινήσει εκ νέου την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων, ώστε να διασφαλίσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία και να εκπληρώσει τους κλιματικούς της στόχους, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (9/11) ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Για να εγγυηθούμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Γαλλίας, να εγγυηθούμε τον εφοδιασμό της χώρας μας με ηλεκτρική ενέργεια και να επιτύχουμε τους στόχους μας, κυρίως την ουδετερότητα του άνθρακα το 2050, θα ξεκινήσουμε, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα μας και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο κ. Μακρόν.

Αντίθετα, στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις σκέφτονται μόνο πως θα αγοράζουν «φθηνό ρεύμα» από τις γειτονικές χώρες αντί να εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας.


πηγη