GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Τίμησαν» την παραποίηση της ιστορίας

Για άλλη μια ακόμη χρονιά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης που η διοίκησή τους πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία...


Για άλλη μια ακόμη χρονιά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης που η διοίκησή τους πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία «τίμησαν» την παραποίηση της ιστορίας της πόλεως.

Κατέθεσαν στεφάνι στην προπαγανδιστική πλάκα στον Λευκό Πύργο που αναγράφει, ότι στις 30 Οκτωβρίου 1944 η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από τους συμμορίτες του ΚΚΕ.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι ο ΕΛΑΣ εισήλθε στην πόλη χωρίς να αντιμετωπίσει αντίσταση και χωρίς να αποτρέψει την ανατίναξη των λιμενικών εγκαταστάσεων, όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής Ιστορίας του ΑΠΘ Σπ. Σφέτας.

Η είσοδός τους στην Θεσσαλονίκη σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, κλείστηκαν στα σπίτια τους ακούγοντας από τα μεταλλικά χωνιά το σύνθημα "κου κου ε”.

Με την είσοδό του στην πόλη ξεκίνησε αμέσως το προγκρόμ εναντίον την "αντιφρονούντων" κυρίως αστυνομικών με το πρόσχημα, ότι ήταν δωσίλογοι.

Φωτεινή εξαίρεση η ηχηρή απουσία του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κουριαννίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ», στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω.

Δημήτριος Βαλασίδης

Αντισυνταγματάρχης ε.α


ellhnes.net