GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επίθεση με ρουκέτες σε τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την επίθεση Ειδησεογραφικές πηγές ανέφεραν πως πραφματοποιήθηκε επίθεση με ρουκέτες σε του...


Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την επίθεση

Ειδησεογραφικές πηγές ανέφεραν πως πραφματοποιήθηκε επίθεση με ρουκέτες σε τουρκική στρατιωτική βάση στην επαρχία Νινάβα στο βόρειο Ιράκ.

Τουλάχιστον επτά ρουκέτες Katyusha εκτοξεύτηκαν στην τουρκική στρατιωτική βάση στο Zelikan, στην περιοχή Baashiqa στη βόρεια Ninawa, ανατολικά της Μοσούλης, όπου εδρεύουν οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής, μετέδωσε το ιρακινό κανάλι Sabrin News την Κυριακή το βράδυ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την επίθεση.

Η βάση έχει χτυπηθεί από ρουκέτες αρκετές φορές στο παρελθόν.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα θύματα του τουρκικού στρατού, άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε την Παρασκευή στο βόρειο Ιράκ.

Η σορός του 26χρονου στρατιώτη επεστράφη χθες στην Τουρκία και κηδεύτηκε σήμερα στο Ερζερούμ.

Η Μπαασίκα είναι μια από τις περιοχές στο βόρειο Ιράκ όπου οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής ήταν παρούσες τα τελευταία χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει επανειλημμένα εισβάλει στο Ιράκ με το πρόσχημα της καταστολής στοιχείων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Αυτές οι επιθέσεις συνάντησαν την έντονη αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης και άλλων χωρών στον κόσμο.

Η ιρακινή προεδρία καταδίκασε πρόσφατα την επιθετικότητα της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, δηλώνοντας ότι οι επανειλημμένες επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο ιρακινό έδαφος αποτελούν σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας της Βαγδάτης και σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κανονισμών.


πηγη