GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πέθανε η χήρα του Μ.Καντάρη - Του άνδρα που δολοφόνησαν Αφγανοί το 2011 για μια κάμερα

Η Σιμόνα Βιρτζίλι είδε τον άνδρα της σε μια λίμνη αίματος ενώ πήγαινε να γεννήσει την κόρη της Έφυγε από τη ζωή από καρκίνο η Σιμόνα Βιρτζίλ...



Η Σιμόνα Βιρτζίλι είδε τον άνδρα της σε μια λίμνη αίματος ενώ πήγαινε να γεννήσει την κόρη της

Έφυγε από τη ζωή από καρκίνο η Σιμόνα Βιρτζίλι, η χήρα του Μανώλη Καντάρη που είδε τον άνδρα της στα 44 του να δολοφονείται από Αφγανούς ενώ πήγαιναν στο μαιευτήριο να γεννήσει το 2011.

Η Σιμόνα άφησε πίσω της ένα ορφανό 10χρονο παιδί που δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του και έχασε και τη μητέρα του στην πιο τρυφερή του ηλικία.



Αυτό το παιδί πρέπει να το υιοθετήσει το ελληνικό κράτος και να γίνει σύμβολο τη προσπάθειας η Ελλάδα να μείνει ελληνική και να υπάρχει ασφάλεια για όλους τους Έλληνες

Ήταν πνευμονολόγος στο επάγγελμα και διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», πάλεψε με τον καρκίνο για χρόνια σύμφωνα με το patrisnews.com.

Όλα είχαν γίνει τον Μάϊο του 2011 και ενώ πήγαινε στο μαιευτήριο την γυναίκα του για να γεννήσει!

Τα δάκρυα τρέχουν ποτάμι σε όλη την Ηλεία και όχι μόνο για την γιατρό Σιμόνα Βιρτζίλι, η  έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο στο σπίτι της στον Πύργο.

Η πνευμονολόγος – φυματιολόγος/εντατικολόγος, Διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στην Αθήνα, το τελευταίο διάστημα έδωσε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο, που γνώριζε μέσα από το ερευνητικό της έργο ως γιατρός.

Η Σιμόνα ήταν ένας άνθρωπος που πάλευε.

Πάλεψε για την καριέρα της ως επιστήμων, πάλεψε για να σώσει συνανθρώπους μας στη ΜΕΘ ως γιατρός, πάλεψε με τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μαΐου 2011, περίπου στις 05.00 το πρωί ο Μανώλης Καντάρης και η Σιμόνα ετοιμάζονταν να φύγουν από το σπίτι τους στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Φυλής για το μαιευτήριο.

Ο Μανώλης πήγε να φέρει το αυτοκίνητο τους από το πάρκινγκ για να φύγουν μαζί με τη Σιμόνα και τη μητέρα της.

Στο δρόμο δύο Αφγανοί και ένας Πακιστανός, επιτέθηκαν στο Μανώλη με σκοπό να τον ληστέψουν και να του αποσπάσουν μια βιντεοκάμερα που είχε μαζί του.
Τον μαχαίρωσαν και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο.
Ο Μανώλης δολοφονήθηκε λίγη ώρα πριν έλθει στη ζωή η κόρη του Εμμανουέλα, το δεύτερο παιδί από το γάμο του με τη Σιμόνα.
Δολοφονήθηκε για μια κάμερα, με την οποία ήθελε να τραβήξει τη στιγμή της γέννησης της κόρης του, μια κάμερα που αργότερα πουλήθηκε στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ.

Οι δύο γυναίκες που αντιλήφθηκαν την χρονική καθυστέρηση στο να έρθει να τους πάρει ο Μανώλης, κατέβηκαν στο δρόμο.
Το σοκ που υπέστησαν από τα όσα αντίκρισαν ήταν ισχυρότατο.
Στο ασθενοφόρο όπου μεταφέρθηκε για το μαιευτήριο γνωρίζοντας ότι ο σύζυγός της ήταν νεκρός, έλαβε και την απόφαση να δώσει το όνομά του στην κόρη τους που θα ερχόταν σε λίγο στη ζωή.

«Εκείνη τη στιγμή προείχε να προστατεύσω κάποιον που ήταν πολύ πιο αδύναμος από εμένα και ερχόταν στη ζωή.
Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισα ότι έπρεπε να προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να φτάσω εκεί που έπρεπε και με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω και να ζητήσω να ενημερωθούν κάποιοι πρώτοι συγγενείς και φίλοι» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η Σιμόνα Βιρτζίλι ήταν Διευθύντρια ΜΕΘ του Eρρίκος Nτυνάν Hospital Center τον τελευυαίο χρόνο.
Νωρίτερα για τέσσερα χρόνια ήταν Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ από το 2007 ήταν Επιστημονική Υπεύθυνος της ΜΕΘ.
Ακόμα ήταν συντονίστρια στην Επιτροπή Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του ίδιου νοσοκομείου.

Στο παρελθόν υπήρξε Επιμελήτρια ΜΕΘ στο Eρρίκος Nτυνάν (2005 – 2014), εξωτερικός συνεργάτης ΜΕΘ της «Κεντρικής Κλινικής Αθηνών» (2005 – 2006) και εξωτερικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής της Πολυκλινικής «San Matteo” στην Παβία Ιταλίας (2002 – 2003).


πηγη