GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: «Έχει κλείσει περίπου το 20 – 25% των γυμναστηρίων – Δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο αριθμός»

Φόβοι ότι θα αναβιώσει το φαινόμενο γυμναστικής… εν κρυπτώ στη Θεσσαλονίκη εκφράζονται από τους επιχειρηματίες του κλάδου λόγω των νέων...


Φόβοι ότι θα αναβιώσει το φαινόμενο γυμναστικής… εν κρυπτώ στη Θεσσαλονίκη εκφράζονται από τους επιχειρηματίες του κλάδου λόγω των νέων μέτρων της κυβέρνησης, με τον γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Κώστα Κοπαρανίδη να υπογραμμίζει στο ThessToday.gr τις καταστροφικές συνέπειες που καλούνται να αντιμετωπίσουν για ακόμη μια φορά οι επαγγελματίες.

Βάσει των νέων μέτρων οι ανεμβολίαστοι πολίτες από τη Δευτέρα -και μέχρι νεοτέρας- δεν θα μπορούν να εισέρχονται στα γυμναστήρια, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Κοπαρανίδη, σημαίνει εκ νέου έξαρση της γυμναστικής σε υπόγεια, ταράτσες και σπίτια από επαγγελματίες του κλάδου που στερούνται αδειών. «Αυξάνεται για ακόμη μια φορά ο αθέμιτος ανταγωνισμός, ένα πρόβλημα το οποίο μας απασχολεί από την αρχή της πανδημίας.
Τα καινούρια μέτρα ωθούν πάλι τον κόσμο στην παρανομία και στην άνθιση της παραοικονομίας. Κάποιοι συνάδελφοι γυμναστές έκαναν δικούς τους χώρους σε δωμάτια και ταράτσες και πλέον οι ανεμβολίαστοι θα καταφύγουν σε έκτακτες λύσεις, ενώ θα έπρεπε να γυμνάζονται εντός νόμιμων επιχειρήσεων», δηλώνει στο ThessToday.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι «θα αυξηθεί κατακόρυφα η μαύρη εργασία».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «τα νέα μέτρα θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τα γυμναστήρια, σε κάποια περισσότερο και σε κάποια λιγότερο».
Και αυτό γιατί, όπως συνεχίζει ο κ. Κοπαρανίδης, «υπάρχουν γυμναστήρια τα οποία τηρούσαν ήδη τα υγειονομικά μέτρα και εξυπηρετούσαν στην πλειονότητά τους εμβολιασμένα άτομα - όπως το δικό μου με 98% εμβολιασμένους πελάτες.
Κάποια άλλα μεγαλύτερα, όμως, τα οποία εξυπηρετούν περισσότερο κόσμο, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Ο γραμματέας του Συλλόγου εκτιμά ότι η λήψη των νέων μέτρων εκτός από τις οικονομικές συνέπειες στους επιχειρηματίες του κλάδου γιγαντώνουν το αίσθημα φόβου ακόμη και στους εμβολιασμένους πελάτες. «Ακόμη και στη δική μας επιχείρηση -όπως και άλλες- που τηρούμε τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, με μάσκες και χωρίς να παρουσιάζεται συνωστισμός, έχει εκδηλωθεί ένα αίσθημα φόβου στους εμβολιασμένους πελάτες, με αρκετούς να έχουν δεύτερες σκέψεις μετά τη λήψη των νέων αποφάσεων», τονίζει ο κ. Κοπαρανίδης, επισημαίνοντας ότι κατά την άποψή του τα νέα μέτρα λήφθηκαν «σε λάθος timing».

Με τη Θεσσαλονίκη να μετρά μέχρι το πρώτο lockdown 300 γυμναστήρια -εκ των οποίων σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου τα 180 δεν είχαν άδεια-, οι οικονομικές συνέπειες των περιορισμών για τον κορωνοϊό σύμφωνα με τον ίδιο έχουν βάλει οριστικό «λουκέτο» σε 20 – 25% των επιχειρήσεων του κλάδου, με τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων να ζητούν από την Πολιτεία την άμεση συνδρομή της για τη διάσωσή του.

«Έχει κλείσει περίπου το 20 – 25% των γυμναστηρίων – Δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο αριθμός»

«Θα χαθούν χρήματα ακόμη και σε χώρους όπου γυμνάζονται ελάχιστοι ανεμβολίαστοι.
Ο αριθμός των γυμναστηρίων που έχουν κλείσει έχει αγγίξει περίπου το 20-25% λόγω χρεών, ενώ ο αριθμός δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα αυξηθεί», τονίζει ο κ. Κοπαρανίδης και προσθέτει: «Ανεβήκαμε δειλά-δειλά σε επίπεδο δουλειάς τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο λαμβάνουν μέτρα.
Στη συνέχεια, ξεκινάμε πάλι να δουλεύουμε λίγο τον Οκτώβριο και τώρα τον Νοέμβριο πάρθηκαν νέα μέτρα», εξηγεί ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι για να προστατευθεί ο κλάδος πρέπει οι επιχειρήσεις να απαλλαχθούν από χρέη ή να επιδοτηθούν.

πηγη