GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Επανάσταση» στις ΗΠΑ: 11 πολιτείες προσφεύγουν κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σκοπεύει να εφαρμόσει στη χώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντί...


Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σκοπεύει να εφαρμόσει στη χώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση έντεκα πολιτειών, οι οποίες κατέθεσαν αγωγή κατά της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο μέτρο.

«Αυτή η εντολή είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παράλογη», υποστηρίζει ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Έρικ Σμιτ.

Πιο συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης Μπάιντεν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους από τις 4 Ιανουαρίου του 2022, έντεκα αμερικανικές πολιτείες συνασπίστηκαν και κατέθεσαν αγωγή, αμφισβητώντας τη νέα οδηγία.

Στην αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Σεντ Λούις, στην πολιτεία του Μιζούρι, οι γενικοί εισαγγελείς των 11 πολιτειών υποστηρίζουν ότι η εξουσία επιβολής υποχρεωτικών εμβολιασμών δεν ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά στις ηγεσίες των πολιτειών.

Επικεφαλής της αγωγής είναι ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Έρικ Σμιτ, ο οποίος ανέφερε: «Αυτή η εντολή είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παράλογη».

Οι άλλες πολιτείες που συμμετέχουν, είναι η Αλάσκα, η Αριζόνα, το Αρκάνσας, η Μοντάνα, η Νεμπράσκα, το Νιου Χάμσαϊρ, η Βόρεια Ντακότα, η Νότια Ντακότα και το Ουαϊόμινγκ. Στην αγωγή συμμετείχε, επίσης, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αϊόβα, Τομ Μίλερ, μέλους των Δημοκρατικών, με τη στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Ο νέος κανονισμός δημοσιεύθηκε στο Ομοσπονδιακό Μητρώο την Πέμπτη από τη Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτόν, οι εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους οφείλουν να απαιτούν από τους εργαζόμενούς τους να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ για τον ιό και να φορούν μάσκες στην εργασία τους.

Απαιτείται, μάλιστα, πλήρης συμμόρφωση από τις 4 Ιανουαρίου, με κυρώσεις ύψους 14.000 δολαρίων ανά παράβαση που θα αυξάνονται σε 136.000 δολάρια για κάθε εργοδότη, ο οποίος παραβλέπει σκόπιμα τη συγκεκριμένη εντολή.


πηγη