GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υπογράφηκαν συμφωνίες 10 δισ. δολάρια μεταξύ Τουρκίας και ΗΑΕ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε μια σειρά από συμφωνίες με τον πρίγκιπα διάδοχο των ΗΑΕ. Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αφήν...




Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε μια σειρά από συμφωνίες με τον πρίγκιπα διάδοχο των ΗΑΕ.

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αφήνουν πίσω τους τις παλιές αντιπαλότητες, καθώς το Άμπου Ντάμπι σκοπεύει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια (8,94 δισ. ευρώ) στη γειτονική μας χώρα.

Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού επενδυτικού ταμείου των ΗΑΕ, Mohammed Hassan Al Suwaidi, ανακοίνωσε τη διάθεση του ποσού αυτού για επενδύσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι κεντρικές τράπεζες της Τουρκίας και των ΗΑΕ υπέγραψαν επίσης συμφωνία συνεργασίας, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανότητα ανταλλαγής συναλλάγματος, καθώς η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Την ίδια ώρα, σήμερα πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη από το 2012 στην Τουρκία ο πρίγκιπας διάδοχος των ΗΑΕ, σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον σεΐχη στο προεδρικό μέγαρο, στην Άγκυρα, με τους δύο ηγέτες να υπογράφουν μια σειρά από συμφωνίες, κυρίως σε θέματα ενέργειας και τεχνολογίας.

«Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις με επίκεντρο τους τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Ανυπομονώ να εξερευνήσω νέες ευκαιρίες συνεργασίας προς όφελος των δύο εθνών μας και προώθησης των αμοιβαίων αναπτυξιακών μας στόχων» έγραψε στο Twitter o πρίγκιπας διάδοχος των ΗΑΕ.


sputniknews.gr