GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Yπόθεση Noor 1: Ακόμα ένας μάρτυρας νεκρός

Ένα ένα, με κάποιο παράξενο τρόπο, τα στόματα κλείνουν στην υπόθεση των 2,1 τόνων κοκαΐνης Ακόμα ένας νεκρός μάρτυρας, έρχεται να προστε...


Ένα ένα, με κάποιο παράξενο τρόπο, τα στόματα κλείνουν στην υπόθεση των 2,1 τόνων κοκαΐνης

Ακόμα ένας νεκρός μάρτυρας, έρχεται να προστεθεί στην μακριά σειρά των περίεργων θανάτων μαρτύρων, στην υπόθεση του αμαρτωλού πλοίου NOOR 1 και του φορτίου των 2,1 τόνων  κοκαΐνης. 

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Β. Γεωργιάδη που είχε καταθέσει στη δικογραφία που αφορά Τούρκους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών και τον εφοπλιστή Β. Μαρινάκη.

Ο Γεωργιάδης ζούσε  Ντουμπάι και είχε καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου για τους αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης που μετέφερε το ναρκόπλοιο.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας είχε έρθει σε επικοινωνία με τις αρχές από το 2018 προκειμένου να καταθέσει στην υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενοι οι Τούρκοι φερόμενοι ως αποστολείς και παραλήπτες Σερίφ Ζιντάστι και Ριγκαμπάντι, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Capital Νίκος Συντυχάκης, ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης και ο ασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης, καθώς είχαν στείλει εμβάσματα στην εταιρεία του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των ναρκωτικών από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα τον Ιούνιο του 2014.

Η ανακρίτρια κυρία Μάνδακα παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα επί ενάμιση χρόνο ο Βασίλης Γεωργιάδης να μην καταθέτει.

Τελικά μετά από τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Δίκη» στο Open και παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, κατέθεσε πριν από ένα χρόνο στον επόμενο Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο ο οποίος πρόσφατα εισηγήθηκε να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο για τον Β. Μαρινάκη και συνεργάτες του.

Τελικά ο μάρτυρας στην υπόθεση Βασίλης Γεωργιάδης βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα που έμενε στο Ντουμπάι.

Δίπλα του ήταν ο πιστός του σύντροφος, ο σκύλος του.

Τα ίχνη του Β. Γεωργιάδη είχαν χαθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι δικοί του άνθρωποι που τον αναζητούσαν, δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν.

Οι συγγενείς  του ενημερώθηκαν από την Πρεσβεία ότι βρέθηκε νεκρός στις 3 Σεπτεμβρίου στο διαμέρισμα του, από τον φύλακα της πολυκατοικίας.

Η αιτία θανάτου παραμένει άγνωστη.

Η σορός του δεν έχει ακόμα επαναπατριστεί, όπως και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο Βασίλης Γεωργιάδης είχε καταθέσει στην ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι, απαντώντας σε γραπτές ερωτήσεις του Ανακριτή Διαφθοράς κ. Πετρόπουλου.


πηγη