GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στην Κυπριακή ΑΟΖ ξανά το Nautical Geo παρά τις απειλές της Τουρκίας

Μπορεί η Τουρκία να «βρυχάται» και να απειλεί… Θεούς και Δαίμονες, αλλά η Κύπρος δεν φαίνεται να «πτοείται». Το ερευνητικό πλοίο Nautica...

Μπορεί η Τουρκία να «βρυχάται» και να απειλεί… Θεούς και Δαίμονες, αλλά η Κύπρος δεν φαίνεται να «πτοείται». Το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo πλέει ξανά ανοιχτά του νησιού

Το Nautical Geo βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο οικόπεδο 1 της κυπριακής ΑΟΖ.

Αναχώρησε την Πέμπτη από το αγκυροβόλιο της Λάρνακας, μια εξέλιξη που γίνεται γνωστή μερικές ώρες μετά τη νέα απειλητική ανακοίνωση από την Τουρκία για «απάντηση στο πεδίο» αν η Κύπρος κάνει έρευνες!

Το ερευνητικό πλοίο, το οποίο πριν από μερικές εβδομάδες τουρκικά πλοία είχαν παρενοχλήσει ανοιχτά της Κρήτης, από τη Λάρνακα κατευθύνθηκε νότια της Κύπρου στο οικόπεδο 1 στην θαλάσσια περιοχή το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι κάτω από την Λεμεσό, σύμφωνα με το sigmalive.

Το Nautical Geo θα κάνει βυθολογικές έρευνες μετά και από την έκδοση σχετικής NAVTEX από την Κύπρο.

Η NAVTEX έχει ισχύει από 21 μέχρι 23 Οκτωβρίου και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η οποιαδήποτε ενημέρωση για ανανέωση της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο Nautical Geo ανήκει σε εταιρεία Ιταλικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας.

Συνεχίζει τις βυθολογικές του έρευνες στο πλαίσιο της κατασκευής του αγωγού East Med που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμμετοχή της Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και του Ισραήλ.


πηγη