GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΜΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ...

Άκουσα πως δόθηκε το Νόμπελ Ειρήνης σε έναν Ρώσο αντιφρονούντα δημοσιογράφο, φανατικό πολέμιο του Πούτιν, (τί περίεργο) ο οποίος το μο...Άκουσα πως δόθηκε το Νόμπελ Ειρήνης σε έναν Ρώσο αντιφρονούντα δημοσιογράφο, φανατικό πολέμιο του Πούτιν, (τί περίεργο) ο οποίος το μοιράστηκε με μια...Φιλιππινέζα!
Παλαιόθεν, η ταπεινότητά μου αναρωτιόταν γιατί ο Πρόεδρος Πούτιν ανέχεται όλον αυτόν τον βρώμικο και αήθη πόλεμο εναντίον του, από τα παπαγαλάκια της Δύσης, είτε σε επίπεδο κρατών, είτε σε επίπεδο media, είτε σε επίπεδο διεθνών οργανισμών.

Θυμηθείτε την ποινή της Δ.Ο.Ε. στους Ρώσους αθλητές, ούτως ώστε οι τελευταίοι να αναγκάζονται να  αποποιούνται την σημαία τους και τον ύμνο τους στους Ολυμπιακούς αγώνες, θυμηθείτε τα εμπάργκα της Ε.Ε., θυμηθείτε τα...καουμποϊλίκια του ΝΑΤΟ στις Ρωσικές θάλασσες, θυμηθείτε τέλος την προσπάθεια των Αμερικανών, μέσω των πρακτόρων τους, οι οποίοι αναρριχώνται στην εξουσία, (κάτι μου θυμίζει αυτό) να αποσχιστούν από το άρμα της Ρωσικής αρκούδας αδερφές ως προς αυτήν χώρες, όπως η Σερβία και η Ουκρανία.
Η ταπεινότητά μου θα επιχειρήσει να δώσει μιαν απάντηση στο γιατί η Ρωσία δεν αντιδρά, κυμαινόμενη σε τρία επίπεδα…βάθους!

Το προφανές είναι, ότι ο Πρόεδρος Πούτιν ανέχεται τούτους τους τσαμπουκάδες διότι η Ρωσία ουδόλως είναι αυτάρκης χώρα, έχουσα μεν υπερεπάρκεια οπλικών συστημάτων και αποθεμάτων ορυκτού πλούτου, παρόλα αυτά εμφανίζει μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.
Επιπροσθέτως, σε αρκετούς τομείς η Ρωσική τεχνολογία έχει τα θεματάκια της!

Το δεύτερο επίπεδο είναι πιο πολύπλοκο.
Έχει να κάνει με τον διακαή πόθο τον Αμερικανών να διαλύσουν την Ευρώπη κι εν πολλοίς το κατάφεραν, μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η Ευρώπη κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε, ενώ στις Η.Π.Α. δεν έπεσε, ούτε μια εχθρική πιστολιά!
Σήμερα, η παρούσα κόντρα διαιωνίζεται και εκφράζεται μεταξύ Αμερικής από την μία και Γερμανίας (κυρίως) από την άλλη, ακόμη και μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. χρηματοδότησε τα τελευταία χρόνια το Ευρώ με πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ούτως ώστε να χτυπήσει το εθνικό νόμισμα της Γερμανίας, το μάρκο.
Το τελευταίο αποτελεί μεγίστη απειλή για την Αμερικανική οικονομία, ως ανταγωνίστρια της Γερμανικής, αφού ένα ισχυρό μάρκο δεν συσσωρεύει εντός του τα…βαρίδια των χρεών του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως γίνεται για παράδειγμα με το Ευρώ.
Ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ ηναγκάσθη να ομολογήσει την οικονομική επιβάρυνση, που υφίσταται η Αμερική, (και δη ο Αμερικανός φορολογούμενος) προστατεύοντας την Γερμανία με το να πληρώνει...έναν σκασμό λεφτά για τις στρατιωτικές δαπάνες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας!

Πάμε όμως και στην αντίπερα όχθη.
Όσο και να φαίνεται το αντίθετο, οι σχέσεις Γερμανίας- Ρωσίας είναι σχέσεις εταιρικού συμπαίκτη, τουλάχιστον σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο.
Η Γερμανία αποτελεί τον…κάλλιστο εισαγωγέα του Ρωσικού φυσικού αερίου, το οποίο εάν δεν υπήρχε ολόκληρη η Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη θα μετετρέπετο σε…παγοκωλόνα!
Αλήθεια, γνωρίζετε ποιος είναι ο Πρόεδρος της Ρωσικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Rosneft, το καμάρι της Ρωσίας σε θέματα ενέργειας;;

Θέλετε να μάθετε;;

Είναι ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Σρέντερ!

Να σας πω και τον Αντιπρόεδρο;;

Είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank!!

Κατά συνέπεια, τα πράγματα είναι αρκετά πιο πολύπλοκα, από ότι δείχνουν…

Ας πάμε τώρα και στο τρίτο το…βαθύτερο επίπεδο.
Ο Πρόεδρος Πούτιν ποντάρει στην εύρεση λύσεων δια της διπλωματικής οδού διότι απλά επιθυμεί να κερδίσει χρόνο.
Γνωρίζει πολύ καλά, ότι λίαν συντόμως η Αμερική θα διαλυθεί με αποτέλεσμα να υιοθετεί την τακτική του ωρίμου φρούτου.
Η πλάκα είναι, ότι αυτό το γνωρίζουν ΚΑΙ οι Αμερικανοί, ίσως και καλύτερα.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ΕΠΙΝΟΟΥΝ συγκρούσεις ανά την υφήλιο (Κορέα, Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία κλπ) ούτως ώστε να κρατούν τον λαό τους ενωμένο και να προσδίδουν στην κρατική τους οντότητα κάποιον λόγω ύπαρξης, στην προσπάθεια της τελευταίας να επιβιώσει, εν μέσω δυνητικών κινδύνων, (βλέπε κομμουνιστική απειλή, παγκόσμια τρομοκρατία κλπ) αρκετοί εκ των οποίων είναι…αόρατοι (όπως το Ajax για τα τζάμια) και υπάρχουν ΜΟΝΟ στην φαντασία των ιθυνόντων της CIA! (Θυμηθείτε το γεγονός, ότι οι Η.Π.Α. εξεστράτευσαν στο Ιράκ, επειδή ο Σαντάμ διέθετε χημικά όπλα, καθώς και όπλα μαζικής καταστροφής, κάτι το οποίο απεδείχθη αισχρό ψέμα και κατασκευασμένη συκοφαντία, ούτως ώστε να βρουν αφορμή για να επέμβουν).

Η σύγχρονη Αυτοκρατορία των Αμερικανών ουδόλως στηρίζεται στην κοινή φυλετική τους καταγωγή, (το περίφημο όμαιμον του μπάρμπα Ηροδότου, που τόσο πολύ έχει λοιδορηθεί στις μέρες μας, από τους Νεοταξίτες) ούτε καν στην κοινή πολιτισμική τους προέλευση (ομότροπον).
Η Αμερική αποτελείται από πανσπερμία εθνοτήτων, οι οποίες συμβιώνουν κάτω από την ομπρέλα του κοινού συμφέροντος!
Μην ξεχνάτε, ότι η σπίθα, η οποία άναψε την Αμερικανική Επανάσταση ήταν το πέταγμα στην θάλασσα του λιμανιού της Βοστώνης των φορτίων τσαγιού, ούτως ώστε οι τότε άποικοι να διαμαρτυρηθούν στον βασιλέα της Αγγλίας για την βαριά φορολογία, που τους επέβαλε ο τελευταίος! 

Τέτοιες…γιαλατζί Αυτοκρατορίας δεν έχουν μέλλον, ενώ ο μόνος λόγος (κατά την προσωπική μου εκτίμηση), σύμφωνα με τον οποίον η Αμερική ακόμη δεν έχει διαλυθεί είναι η τεχνολογία, που διαθέτει και η πλύση εγκεφάλου των media (κάτι μου θυμίζει και αυτό) στα μυαλά του κοσμάκη!

Συνεπώς, ο Πρόεδρος Πούτιν γνωρίζει, ότι δεν χρειάζεται να πράξει απολύτως τίποτα!
Εξάλλου, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, η Κίνα θα αναρριχηθεί στην πρώτη οικονομική δύναμη του κόσμου σε λιγότερο από δέκα χρόνια!
Οι Η.Π.Α. από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεώς τους απεπειράθησαν να παρουσιαστούν στην ανθρωπότητα, ως οι συνεχιστές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας! 

Υιοθέτησαν ονομασίες, (Καπιτώλιο, Γερουσία, e pluribus unum, κλπ)  σύμβολα, θυρεούς…τα πάντα όλα, ούτως ώστε να καταδείξουν και στον τελευταίο άνθρωπο, επάνω στον πλανήτη, ότι ΑΥΤΟΙ είναι η Νέα Ρώμη!

Θέλουν να πιστέψουμε, ότι…ο Οκταβιανός Αύγουστος αυτή την στιγμή που μιλάμε, ΖΕΙ στην Ουάσινγκτον!
Ξεχνούν όμως, ότι ναι μεν η αυθεντική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπήρξε (στην πορεία) πολυφυλετική, ξεκίνησε όμως από μια συμπαγή και ομοιογενή πόλη-κράτος, την αρχαία Ρώμη, η οποία σταδιακά εμβαπτίστηκε στην κολυμπήθρα του Ελληνικού πολιτισμού.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ομιλούμε για ΕλληνοΡωμαϊκό πολιτισμό και ΕλληνοΡωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Η δε Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο) είναι κατά την ταπεινότητά μου αμιγώς Ελληνική, τόσο εξ’ αιτίας των πληθυσμών που κατοικούσαν, (οι περισσότεροι κάτοικοι ήσαν Έλληνες) όσο και εξ’αιτίας της γλώσσας και της θρησκείας!

Αυτά τα ολίγα.

Τα σέβη μου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ


.