GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν μας απειλεί με “πολεμική ρήξη”- Επιβεβαιώνεται η δήλωση Δένδια στην Βουλή ότι η χώρα απειλείται

Ο Τουρκικός τύπος μιλά για ανάπτυξη γαλλικών μονάδων επιφανείας σε Αιγαίο/Α.Μεσόγειο Ευθεία ωμή απειλή για “στρατιωτική ρήξη” μεταξύ Ελλ...



Ο Τουρκικός τύπος μιλά για ανάπτυξη γαλλικών μονάδων επιφανείας σε Αιγαίο/Α.Μεσόγειο

Ευθεία ωμή απειλή για “στρατιωτική ρήξη” μεταξύ Ελλάδος Τουρκίας ξεστόμισε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, ενδεικτικού του εκρηκτικού κλίματος το οποίο καλλιεργεί η Άγκυρα ειδικά το τελευταίο διάστημα.

“Εάν δημιουργήσετε μια de facto κατάσταση (ανακήρυξη ΑΟΖ ή δράση των πολεμικών πλοίων μας στην Α.Μεσόγειο ενδεχομένως), θα δείτε τη δύναμή μας”, δήλωσε με αλαζονική στάση ο εκπρόσωπος του AKP Omer Çelik.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η “Γαλάζια Πατρίδα” είναι η κόκκινη γραμμή της Τουρκίας και συνέχισε: «Θα παλέψουμε για τη “Γαλάζια Πατρίδα” και θα πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα».


Πρόκειται για πραγματική παραδοχή εκ μέρους της τουρκικής πλευράς, ότι το σχέδιο-παγίδα με την ονομασία " Γαλάζια Πατρίδα", θα υποστηριχθεί ακόμα και με πολεμικές δράσεις, αν η Ελλάδα δεν κάνει πίσω, που δεν πρόκειται να κάνει για αυτό θα ενεργοποιηθεί τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η ΕΕ, με την ρήτρα συνδρομής την οποία θα ενεργοποιήσει Αθήνα και Παρίσι.   

Μετά την απόφαση και το συμβούλιο του AKP, υπό την προεδρία του Προέδρου και προέδρου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ömer Çelik έκανε αυτές τις εμπρηστικές δηλώσεις.



Δηλώνοντας και ο ίδιος ότι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να εγκαταλείψουν τις μαξιμαλιστικές πολιτικές τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τσέλικ δήλωσε ότι “η Γαλάζια Πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή” της χώρας.

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ενεργήσει με κοινή λογική και να σεβαστεί την προσέγγισή μας για την επίλυση προβλημάτων μέσω διπλωματίας, ο Τσέλικ είπε ότι: «Εάν δημιουργήσετε μια de facto κατάσταση στην περιοχή ενώ βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επιδείξετε  μια εξαιρετικά επιθετική στάση, τότε θα δείτε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα είναι εκεί δίπλα σας».

Πρόκειται σαφώς για πολεμικού τύπου δηλώσεις,που δείχνουν ξεκάθαρα μαζί με την χθεσινή επιστολή στον ΟΗΕ για την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στα ελληνικά νησιά, ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει ήδη τις “πολεμικές της επιχειρήσεις” ουσιαστικά κατά της χώρας μας, με έναν ισχυρό “πληροφοριακό πόλεμο”, παράλληλα με την "μαύρη προπαγάνδα" που διαλαλεί ότι δήθεν η Ελλάδα παραβιάζει “τουρκικά κεκτημένα” στην Α.Μεσόγειο με αποδέκτη την διεθνή κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής χθες βράδυ ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε επεισόδιο με τον Βουλευτή Μπογδάνο, είχε προχωρήσει στην παραδοχή προς όλους ότι:  “Οφείλουμε Να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή”.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ περιέγραψε το τι ακριβώς αναμένουμε το επόμενο διάστημα από την γειτονική χώρα, με ένα Ερντογάν που παίζει στην κυριολεξία τα ρέστα του, ενώ οι ΗΠΑ προς το παρόν "σφυρίζουν αδιάφορα".

Η ουσία όλων είναι ότι η χώρα μας λόγω της έκρυθμης καταστάσεως στην Τουρκία, ( ανεργία, πείνα, πληθωρισμός, και κυρίως της λαϊκής αγανάκτησης για τα οθωμανικά παραμύθια που δεν τρώγονται ), πιθανόν οι Τούρκοι να ετοιμάζουν  δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο με κύρια προσπάθεια την  επιβολή της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Ο μεγαλύτερος φόβος των Τούρκων εκτός του ΠΝ είναι η Γαλλία


Σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ίδια είναι διττό και αφορά τόσο το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα ισχυρό πολεμικό ναυτικό στην περιοχή, όσο και το ότι χώρες όπως η Γαλλία μπορούν εύκολα να αναπτύξουν τα πολεμικά τους πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο για την υποστήριξη της Ελλάδας, όπως έκαναν και πέρυσι.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της αμυντικής συμφωνίας με το Παρίσι, υπάρχει η πρόβλεψη, για παρουσία γαλλικών δυνάμεων σε λιμάνια και αεροδρόμια της χώρα μας και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, καθώς έχει συμπεριληφθεί στην ελληνογαλλική συμφωνία εγκαθίδρυσης στρατηγικής εταιρικής σχέσης στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, που υπογράφηκε στο Παρίσι.

Το έχουμε τονίσει εμφατικά, ότι αυτήν την δεδομένη περίοδο η ελληνογαλλική συμφωνία με αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει η χώρα μας( με δεδομένη την κωλυσιεεργίας της συμφωνίας με τις ΗΠΑ), και ας μην το κατανοούν πολλά ελληνικά κόμματα εντός βουλής, τα οποία συνεχίζουν να αγνοούν ότι διανύουμε  την πιο κρίσιμη περίοδο ως έθνος μετά το 1974.

πηγη