GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γερμανία: Σύλληψη Τούρκου κατασκόπου στο Ντίσελντορφ

Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται ένας Τούρκος κατάσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επ...

Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται ένας Τούρκος κατάσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Σύμφωνα με το Associated Press, η γερμανική δικαιοσύνη εξετάζει έναν Τούρκο ο οποίος συνελήφθη στο Ντίσελντορφ με την κατηγορία της κατασκοπείας σε οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο ύποπτος συνελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο της πόλης, όταν εργαζόμενος εντόπισε όπλο που είχε ο Τούρκος στην κατοχή του και κάλεσε την Αστυνομία.

Εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο συλληφθείς Ali D. είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για οπαδούς του κινήματος του Γκιουλέν στην περιοχή της Κολωνίας για λογαριασμό της ΜΙΤ, της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο Γκιουλέν βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν το 2016.

Ο ίδιος ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η Άγκυρα θεωρεί το κίνημα του τρομοκρατική οργάνωση.


πηγη