GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε απελπισία! Έλληνες Πόντιοι Κομοτηνής για μια φορά ακόμη πρόσφυγες: “Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας στους Τούρκους και θα φύγουμε”

Κάνουν κατασχέσεις σε σπίτια Ελλήνων Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ ενώ δίνουν τζάμπα σε μετανάστες που έρχονται από Μ.Ανατολή-Αφγανιστάν Οι...


Κάνουν κατασχέσεις σε σπίτια Ελλήνων Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ ενώ δίνουν τζάμπα σε μετανάστες που έρχονται από Μ.Ανατολή-Αφγανιστάν

Οι Έλληνες του Πόντου που ζουν σε περιοχή της Κομοτηνής, εξεγέρθηκαν λόγω του προβλήματος των στεγαστικών δανείων, ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος δίνει σπίτια με επιδοτούμενα ενοίκια και οικίες σε μετανάστες από την Μ.Ανατολή.

Οι ίδιοι οι Πόντιοι υποστηρίζουν ότι το ελληνικό κράτος δεν τήρησε την υπόσχεσή του στο θέμα αυτό, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να βγάλουν πέρα.

Οι Πόντιοι παλιννοστούντες έφυγαν από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ήρθαν στη Ελλάδα, δεχόμενοι με χαρά να εγκατασταθούν στην περιοχή της Θράκης και να ενισχύσουν δημογραφικά το χριστιανικό της στοιχείο.

Περίπου 35 χρόνια μετά η ελληνική Πολιτεία τους αντιμετωπίζει χειρότερους από ξένους.

Οι Έλληνες Πόντιοι στην διαδήλωση τους απείλησαν την Αθήνα λέγοντας: «Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας στους Τούρκους και θα φύγουμε τρέχοντας».

Οι ίδιοι που ζουν σε  περιοχή της Κομοτηνής στη Δυτική Θράκη διαδήλωσαν επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δάνεια που δόθηκαν από το κράτος.

«Ήρθαμε σε αυτήν την περιοχή, αλλά μας κορόιδεψαν. Μας χρέωσαν με διάφορα ποσά.
Τώρα θα πουλήσουμε τα σπίτια μας στους Τούρκους και θα φύγουμε», ανέφερε ένας από αυτούς.

Υπάρχουν σχεδόν χίλιες οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο.
Οι ελληνικές τράπεζες άρχισαν διαδικασίες πλειστηριασμού κατά των εν λόγω προσώπων.

Οι συγκεκριμένοι Έλληνες του Πόντου, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από τη Σοβιετική Ένωση και εγκαταστάθηκαν στη Δυτική Θράκη το 1990, ζήτησαν την εκκαθάριση των χρεών, δηλώνοντας ότι τους δόθηκαν τότε δάνεια με την υπόσχεση της χορήγησης δωρεάν κατοικίας, αλλά τώρα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δάνεια αυτά προς το παρόν.

Όσες οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια καλούνται να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους, αφού θα τα πάρουν οι ελληνικές κατά τα άλλα τράπεζες.

Απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ορισμένοι Πόντιοι είπαν: «Μας έφεραν στη Θράκη με τον όρο να μας δώσουν δωρεάν σπίτια και να μας δώσουν δάνεια. Όταν ήρθαμε από τη Σοβιετική Ένωση το 1990, θέλαμε να εγκατασταθούμε στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση εκείνη την εποχή μας είπαν, «πηγαίνετε στη Θράκη για να εξισορροπήσετε τον χριστιανικό με τον μουσουλμανικό πληθυσμό και θα αγοράσετε μεγάλα σπίτια εκεί».

Γι 'αυτό ήρθαμε εδώ, αλλά μας χλεύασαν και μας χρέωσαν με διάφορα ποσά. Τώρα θα πουλήσουμε τα σπίτια μας στους Τούρκους και θα φύγουμε» είπε ο ίδιος.

Αν η ελληνική κυβέρνηση επιτρέψει να γίνει αυτό το έγκλημα, διότι περί εγκλήματος πρόκειται σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη περιοχή, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν περιουσίες στην Γεωργία και σε άλλα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και για αυτό θα έπρεπε να είχαμε ζητήσει αποζημιώσεις από τις χώρες αυτές, οι οποίες θα δίδονταν στους Έλληνες Πόντιους.

Αντί αυτού δόθηκαν απλόχερα κενές υποσχέσεις, οι οποίες μετά από χρόνια μετατρέπονται σε εξώσεις στους Έλληνες του Πόντου στην ίδια τους την πατρίδα από το ελληνικό κράτος, για μία ακόμη φορά.