GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Οι αναρχικοί σε πορεία υπέρ των ρομά που εμβόλισαν τους αστυνομικούς - Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες αργά το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ομάδες του αναρχικού χώρου και τις αστυνομικές δυ...

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες αργά το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ομάδες του αναρχικού χώρου και τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου Ρομά μετά από την καταδίωξη στο Πέραμα.

Συνολικά σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα τα ξημερώματα.

Πρόκειται για δύο 20χρονους και δύο 24χρονους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως εντός της ημέρας οι προσαγωγές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν -ύστερα από κάλεσμα- τα άτομα άρχισαν να σπάνε βιτρίνα επιχείρησης σούπερ μάρκετ στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους απωθήσει με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» κατά της αστυνομίας.

Όταν βγήκαν στην οδό Εγνατία περικυκλώθηκαν στο ύψος της οδού Σωκράτους από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη διάρκεια της διαδρομής ωστόσο, προκάλεσαν φθορές και σε άλλες τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ αυτήν την ώρα τα άτομα έχουν διαφύγει στα στενά πάνω από την Εγνατία.

πηγη