GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αφγανιστάν: Αιματηρή έκρηξη σε τζαμί – Πληροφορίες για τουλάχιστον 100 νεκρούς

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή σε τζαμί Σιιτών στο Αφγανιστάν, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρ...


Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή σε τζαμί Σιιτών στο Αφγανιστάν, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε σε Τζαμί  Σιιτών στο Κουντούζ του Αφγανιστάν, την ώρα της προσευχής της Παρασκευής.

Υπάρχουν αναφορές από το Aamaj News Agency, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες για πάνω από 100 νεκρούς που ωστόσο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με το reuters μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Το AFP, που επικαλείται τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα κάνει λόγο για 15 νεκρούς και 90 τραυματίες.

«Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί σιιτών συμπατριωτών μας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί συμπατριώτες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter, προσθέτοντας ότι μια ειδική μονάδα φτάνει στο σημείο για να διερευνήσει τα αίτια.

Το αφγανικό TOLOnews αναφέρει ότι τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την έκρηξη αλλά προς το παρόν δεν έχουν δώσει πληροφορίες για τα αίτια της επίθεσης.


Η ηγεσία των Ταλιμπάν αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη απειλή από την ''θυγατρική''  οργάνωση του ISIS στο Αφανιστάν, γνωστή ως Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν.

Οι μαχητές του ISIS έχουν αυξήσει τις επιθέσεις με στόχο τους αντιπάλους τους, συμπεριλαμβανομένων δύο θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων στην Καμπούλ.

Το ISIS έχει επίσης στοχοποιήσει τις θρησκευτικές μειονότητες του Αφγανιστάν σε διάφορες επιθέσεις.


πηγη